Deneyimli antrenör Aziz Akkaya, "Federasyonun gözünde Samsun'un yeri ayrı. Burası basketbol kültürü ve muhteşem tesisleri olan bir ilimiz. Ancak Samsun daha iyisini hak ediyor" dedi

SAMSUN ENLER ARASINDA
Uluslararası Yıldız Kızlar Basketbol Turnuvası için Samsun'a gelen Kadın A Milli Takım Başantrenörü ve Altyapı Kadın Milli Takımlar Teknik Koordinatörü Aziz Akkaya, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Federasyon olarak Samsun'u yakından takip ettiklerini söyleyen Aziz Akkaya, "Samsun tesis zengini bir yer. Şehir olarak da çok güzel. İnsanların basketbola bakış açısı da çok iyi. Oteller, organizasyonlar ve seyirci desteği var. Basketbol Federasyonu olarak Samsun'un yeri bizde ayrı. İki Cumhurbaşkanlığı Kupası oynandı. Avrupa şampiyonaları oynandı. İsteğimiz Samsun'un erkekler düzeyinde de en üst ligde takımı olsun" diye konuştu.

BAŞARI İÇİN ANTRENÖR
Aziz Akkaya şöyle devam etti: "Samsun'da hangi belediyenin salonunda çalışırsak çalışalım bizlere yakın ilgi gösteriyor. Onlara teşekkür ediyorum. Burada ilgi çok büyük ve Samsun daha iyisini hak ediyor. Bunun için de bazı parametreler var. Altyapıdan daha fazla oyuncu gelişimi sağlamak için antrenör sayısının artırılması lazım. Altyapı olmadan, üst yapıda uzun süreli kalmak zor. Önemli olan altyapı. Altyapı için de kalifiye antreneör lazım. Hem de bir kaç tane değil, bilgili eğitimli ve çocuklara bir şeyler katabilecek isim gerekli. Antrenörlerin de belli seviyelerde olması lazım. Dışarıdan antrenör takviyesi yapılabilir. Herşeyin başı antrenör. Başarı için antrenör şart."

CANİK VE 55 GENÇLİK'E ÖVGÜ
"Samsun'un liglerde iki kadın takımı var. Canik Belediyespor bence ligin en başarılı takımı. Bu işin parayla değil doğru organizasyonla yapılabildiğini gösterdiler. Canik, bu sezon play-off müsabakalarına kalıp, önümüzdeki sezon Avrupa kupası oynayabilir. Başkan Ercan Bayrak ve ekibi işlerini oldukça iyi yapıyorlar. 55 Gençlik Spor Kulübü de Cantuğ Keskindemir'in çabalarıyla ilerliyor. Onlar da liginde iyi konumdalar. Bu takımların desteklenmesi gerekiyor. Takımlar her geçen sezon üzerine koyuyor. Samsun'un nüfusu da her geçen gün artyor, burada daha fazla takımın olması gerekir. Bunun için de şehri yönetenlerin ellerinden geleni yapması ve destek vermesi gerekiyor."

A Milli Kadın Basetbol Takımı Başantrenörü ve Altyapı Kadın Milli Takımlar Teknik Koordinatörü Aziz Akkaya, muhabirimiz Selçuk Kaya'nın sorularını içtenlikle cevapladı. Akkaya, basketbola gazete ve televizyonunda geniş yer veren Haber Medya Grubu'na da teşekkür etti.

Röportaj: Selçuk KAYA