Elektronik ehliyet (e-ehliyet) sınavı hakkında bilgi veren Karadeniz Sürücü Kursları Dernek Başkanı Hasan Guda, e-ehliyet sınav uygulamasına İzmir ve İstanbul'dan önce Samsun'da geçildiğini belirtti. Samsun Öğretmenevi'nin ikinci katında 24 kişilik e-ehliyet sınav salonunun açıldığını ifade eden Başkan Guda, birçok ilden Samsun'a adayın geldiğini söyledi.

EMEĞE TEŞEKKÜR

E-ehliyet sınav uygulamasının ilk olarak Ankara'da başladığını ifade eden Başkan Guda, İzmir ve İstanbul'dan önce Samsun'da e-ehliyet sınavı uygulamasına geçildiğini söyledi. Guda, 'Bu konuda Samsun'daki şube müdürlerimizle ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, özellikle milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. Eğitim Komitesi'nden bu konuyu geçirerek, bakanlığa yazdık ve Samsun Öğretmenevi'nin ikinci katında e-sınav salonu açıldı. Bu salon 24 kişilik, Samsun, Ordu, Giresun, Amasya, Çorum ve Sinop'tan adaylarımız Samsun'a gelip e-sınav'a giriyor' şeklinde konuştu.

ÖNCE ÖN SINAV

Adayların bilgisayarın önüne geçtiği an, soruların ekrana geldiğini belirten Guda, sınav süresinin 60 dakika olduğunu ifade etti. Başkan Guda, 'Sınav sonunda da kapıda bulunan başka bir sisteme aday TC kimlik numarasını girip, sınavdan geçip-geçmediğini hemen görebiliyor. Sınavın ardından aday, direksiyon eğitimine başlıyor. 14 saatlik direksiyon eğitimini tamamlayan aday daha sonra kurum müdürlerinin yaptığı ön sınava giriyor. Aday bu sınavdan da geçince direksiyon sınavına girmeye hak kazanıyor. Kurumların, iyi yetişmemiş adaylarını direksiyon sınavına sokmama hakkı var. Bu hem aday için hem kurum için iyi oluyor. Direksiyon sınavlarında başarı oranı yüzde 55'in altına düşerse kurum hakkında soruşturma açılabiliyor' ifadelerini kullandı.

Zeynep Irmak ÖCAL