Önümüzdeki yıl Samsun'da İşitme Engelliler Olimpiyatları düzenleneceğini hatırlatan Bakan Kılıç, söyle konuştu:

"Samsun'da yapılacak olan 2017 İşitme Engeller Olimpiyatı, Olimpik ve Paralimpik Oyunları'ndan sonraki en büyük spor organizasyonlarından birisidir. Bu Samsun'da gerçekleştirilecek bunun alt yapı çalışmaları ile ilgili olarak son raddeye gelmiş vaziyetteyiz. Yurt dışından misafirlerimiz olacak. Bu tip organizasyonların devam etmesi ülkemiz açısından önemli. Bu tip uluslararası organizasyonların Karadeniz bölgesinde yapılmasının bölgedeki spor turizmine katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Konaklama alt yapısıyla beraber sportif altyapının da geldiği nokta bölgeye ciddi bir gelir kaynağı olacaktır diye düşünüyorum."

Bakan Kılıç, spor turizmi ile ilgili olarak, Karadeniz bölgesinde özellikle Samsun, Artvin, Gümüşhane, Giresun ve Ordu başta olmak üzere inşa edilen, turizm ve kültür altyapısı ile birlikte, spor alanında da alt yapı çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Bu çalışmalarla ciddi bir altyapı eksikliğimizde giderilmiş oluyor. Malum son 13-14 yıldır ciddi bir spor alt yapısı çalışması içerisindeyiz. Bu altyapı çalışmalarının tamamlanması ile beraber ve şu anda hayata geçmiş olanlarla beraber, spor turizminin ülkemizdeki payının da yükseleceğine inanıyoruz" dedi.

Bakan Kılıç, yabancı sporcu ve kulüplerinin kamp yapmak için Türkiye'yi tercih ettiklerini işaret ederek, "Örneğin farklı takımların farklı branşlarda gelip ülkemizde kamp yapmaları, kendilerini bu anlamda uluslararası spor organizasyonlarına hazırlamaları ve bireysel sporcuların da gelip bölgemizde bunu gerçekleştirmeleri önemli. Buna ülkemizin aynı zamanda essiz doğası ve sağlık anlamında ulaştığı nokta da göz önüne alındığında yabancıların kamp için Türkiye'yi daha çok tercih edeceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"GENÇLİK KAMPLARI YIL SONU İTİBARIYLA 300'Ü AŞACAK"

Gençlik merkezlerinin de bakanlığın faaliyetleri arasında önemli bir yer tuttuğunu hatırlatan Bakan Kılıç, "Gençlik merkezlerimizin yıl sonu itibariyle 300'ü aşacağını düşünüyoruz. Burada yapılacak sosyal ve sportif faaliyetlerle STK'larla birlikte yapacağımız ortak çalışmalar sonucunda bazı bölgelerde terörden mağdur olan gençlerimizin kendilerini çok daha farklı noktalara taşıyabileceklerini düşünüyoruz. Ve bu yönde bir çalışma yürütüyoruz. Özellikle spor altyapımızı kullanarak kulüplerimizle federasyonlarımızla iyi bir koordinasyon içerisinde onların kendilerini farklı alanlarda ifade edebilecekleri, ülkemize farklı anlamlarda belki de hizmet edebilecekleri bu çalışmaları yapacağız" dedi.