ÇİZGİYİ GEÇMEDEN GOL

Sezon başında Ladik Belediyespor'u çalıştıran Samsunlu Teknik Direktör Ercüment Coşkundere, Spor Toto 2. Ligi Beyaz Grup'ta kümede kalma savaşı veren Fatih Karagümrükspor'un başarısı için ter döküyor. İstanbul temsilcisi hafta sonu ise deplasmanda Konya Anadolu Selçuklu ile karşılaştı. Maçta 2-0 öne geçen Coşkundere'nin takımı tartışmalı hakem kararlarıyla rakibine 3-2 mağlup oldu. Hakem Levent Balcı, Karagümrük 2-0 öndeyken, 35. dakikada kale çizgisine bile yaklaşmayan topta yardımcısının uyarısıyla gol kararı verip skoru 2-1'e getirdi. Hakemin gol kararı verdiğini Konyalı futbolcular bile bir süre anlayamadı.

SERT VE AĞIR ELEŞTİRİLER

73. dakikada ise bu kez de Karagümrüklü oyuncunun göğsüne çarpan pozisyonda yine yardımcısının uyarısıyla penaltı kararı veren hakem Levent Balcı, atış kullanılırken Konyalı oyuncuların ceza sahasına girmesini de görmeyip golü verdi. Son dakikada Karagümrük'ün net bir penaltısını da es geçen hakem Balcı, bir anlamda Karagümrükspor'un rakibine 3-2 yenilmesine zemin hazırladı. Yaygın medyada da konu olan ve hemen hemen tüm spor programlarında yayınlanan görüntülerde hakemin düdüğünü asması çağrısı yapıldı. Sivri dilli bazı spor yorumcuları da hakem hakkında sert ve ağır eleştirilerde bulundu.

HAFTALARDIR BÖYLE...

Teknik Direktör Ercüment Coşkundere, "Pendik ve Amed maçlarında da büyük hakem hataları vardı. Ancak Konya maçındakilerin dünyada eşi benzeri yok. Biz mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

Maçın 35. dakikasında kale sahası önünde gezinen ve son olarak da Karagümrüklü oyuncuların vuruşuyla kornere çıkan pozisyonda hakem Levent Balcı, yardımcısının uyarısıyla gol kararı verdi.

73. dakikada ise Konya atağında top net bir şekilde Karagümrüklü oyuncunun göğsüne çarpmasına rağmen hakem Levent Balcı, yine yardımcısının uyarısıyla penaltıya hükmetti.