Samsun Haber - Terme İlçesi'nde, ilkokul öğrencileri kuşlar için yaptıkları yuvaları okul bahçesindeki ağaçlara astı. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul 'Doğal yaşamı korumak ve çevremize sahip çıkmak hepimizin öncelikli görevleri arasındadır." dedi.

Doğa, hayvan sevgisi yanında ailenin oluşturduğu yuvanın da önemine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen etkinliğe Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Okul müdürü Murat Seçgin, Terme Belediyesi Kültür ve Sosyal işler müdürü Nuray Selçuk Keleş, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

TOPLUMSAL MESAJ VERMEK İSTEDİK

Okul müdürü Murat Seçgin, proje ile doğa, çevre bilincini aşıladıklarını belirterek; "Burada amaç sadece kuş yuvası yapmak değil, aynı zamanda toplumsal bir mesajla ailenin ve ailelerin oluşturduğu yuvaların önemine dikkat çekerek farkındalık oluşturmaktı" diye konuştu.

KORUMAK HEPİMİZİN GÖREVİ

Örnek çalışmalarından dolayı öğrenci ve öğretmenleri kutlayan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, "Bu uygulama ile kendilerine güvenli yerler arayan kuşlar, daha rahat koşullarda yaşamlarını sürdürebilecekler. Doğada bulunan her canlı yaşam hakkına sahiptir. Hepimizin ortak yaşam alanı olan doğanın yanı sıra, içinde bulunan canlıları da korumalıyız. Doğayı ve canlıları korumak amacıyla yapılan bu çalışmalara her zaman destek vereceğiz. Böylesi bir projeye imza atan, öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum" dedi.

Kuşların özellikle kışın barınması amacıyla yapılan yuvalar Terme Belediyesi araç ve personellerinin yardımı ile ağaçlara monte edildi.