Samsun'da yaşayan Hakan Cihan, 4 yıl içinde düşme nedeniyle geçirdiği kazalar sonucunda kalça kemiğini, sağ bacağının dizini ve kaval kemiğini kırdı.

Sağ bacağını hareket ettiremeyen Hakan Cihan, tek başına yürüyemez hale geldi. Samsun Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde fizik tedavi gören Hakan Cihan'a 1.5 ay önce 'robogait' adlı cihazla tedavi uygulanmaya başlandı.

TEDAVİ İYİ GELDİ
Hastanede Ağustos ayından itibaren hizmet vermeye başlayan Robogait cihazıyla uygulanan tedavi sonrasında Hakan Cihan, değnek desteği ile yürümeye başladı.

Tedavi öncesinde tek başına ayağa bile kalkamadığını belirten Cihan, "Bu cihazla tedavi bana çok iyi geldi. Artık tek başıma hareket edebiliyorum. Şu an koltuk değneği ile olsa da yürümeye başladım. İnşallah ilerleyen aşamada değnek desteği olmadan da tek başıma yürüyebileceğim" dedi.

OLUMLU SONUÇLAR
Hastane Başhekimi Op.Dr. Mehmet Bilgin, Robogait cihazının dünyada farklı isimlerle İsveç, İsrail ve Türkiye tarafından üretildiğini belirterek "Yerli üretim olan bu cihaz 5 ay önce hastanemize getirilerek hizmet vermeye başladı. Kısa sürede de hastalarımız adına olumlu sonuçlar almaya başladık. 3-4 tane fizyoterapistin yaptığı işi bu Robogait cihazı tek başına yapıyor. Ayrıca hiçbir parça ekleme yapılmadan hem çocuk hem yetişkin hastalara cihazla tedavi uygulanabiliyoruz. Günde ortalama 8 hastamıza bu Robogait cihazıyla fizik tedavi uygulayabiliyoruz" dedi.