Samsun Haber - TÜYAP Bölge Müdürü Server Seçer, Samsun'da bu yıl 3.'sü düzenlenen TÜYAP Samsun İnşaat Fuarı'nı değerlendirdi. Fuarların Samsun'a ve ilgili sektörlerine gerçekleştirdiği katkıları anlatan Seçer, '' Fuarda önemli olan ihracat hamlesinin arttırılması aynı zamanda da farklı yurtiçi piyasalara da firmaların açılması'' ifadelerini kullandı.

YENİ İŞ BAĞLANTILARI KURULDU

TÜYAP Samsun İnşaat Fuarı 2017'de amaçlarının farklı şehirlerden sektör paydaşlarının biraraya gelmesi olduğunu kaydeden Seçer, ''Mimarlarin, mühendislerin, kamu yatırımlarıyla ilgili önemli karar mercilerinin, devlet kuruluşlarının fuarı ziyaret etmesi çok önemliydi. Bunu sağladık. Özellikle belediyelerden yöneticilerin gelmesi ve önemli yatırımcıların da fuarı gelip gezmesi çok değerliydi, bunu da sağladık. Ankara, İzmir, Antalya, Elazığ, Antep, Zonguldak ve Çorum gibi şehirlerimizden ziyaretçiler oldu. Bu bizi çok mutlu etti. Farklı şehirlerden ve ülkelerden insanlar biraraya gelip iş bağlantıları kurdu. Suudi Arabistan'dan, Tunus'tan, Gürcistan'dan, Kuveyt'ten gelen yatırımcı işadamları görüşmeler gerçekleştirdi. Fuar bu noktada amacına ulaştı. Fuarda önemli olan ihracat hamlesinin arttırılması aynı zamanda da farklı yurtiçi piyasalara da firmaların açılması'' diye konuştu.

FUAR ALANI GENİŞLİYOR

Samsun 3. İnşaat fuarının bir ihtisas fuarı olduğunu ve profesyonelleri ağırladıklarını söyleyen Seçer, ''Fuar merkezimiz yüzde 100 doldu. Ziyaretçi sayısıyla da bir önceki fuarı önemli oranda geçeceğiz. Yoğunlukla sektör profsyonellerini ağırladık ama vatandaşlarımız da güzel ilgi gösterdi. Geçen yıl yurtdışından 50 kişilik işadamı heyeti gelmişti bu yıl 135 kişi yalnızca yurtdışından katıldı. Şehir olarak da yüzde elli daha fazla sayıya ulaştık. Ziyareti esnasında Samsun Büyükşehir Belediyesi Yusuf Ziya Yılmaz da söz verdi, yeni fuar salonu çalışmaları başlayacak. Her geçen yıl uluslararası fuara doğru gideceğiz. Çünkü fualarlar aynı zamada turizme de önemli katkı sağlıyor. Böylece, Türkiye, Karadeniz Bölgesi ve Samsun kazanacak'' ifadelerini kullandı.

HABER MEDYA'YA TEŞEKKÜR

Fuara katılan Borsan Grup ve bünyesindeki diğer şirketlerinin de TÜYAP için çok önemli olduğunu söyleyen Seçer, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: ''Borsan Grubu da Borpanel, Borsan, Borkonut, Haber Medya Grubu olarak 4 önemli farklı şirketiyle fuarımızdaydı. Fuarımıza renk kattılar. Haber Medya da fuarımızın tanıtımını gazetesi, radyosu, dergisi ve televizyonuyla çok güzel gerçekleştirdi. Firmalarımıza tanıtım imkanı sağlamak, onları medyayla buluşturmak çok önemli. Fuarımıza katılan firmalarımız medyanın önemini de görmüş oldu. Fuar ve medya birarada olunca daha güçlü oluyoruz.''

Zerrin SOMUNCU