Samsun ve İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, et üretimindeki açığın, ithal etle karşılanmasının kalıcı çözüm olamayacağını savundu.

Türkiye'de yaklaşık 450 bin üretici bulunduğuna işaret eden Doğan, kırmızı et üretiminin artmasına karşın fiyatların düşmemesinin üretimle ilgili bir sorun olmadığını vurguladı.

ÜLKEMİZDE ET SORUNU YOK
Türkiye'de yıllık bir milyon ton kırmızı et üretimi olduğunu anlatan Doğan, "Yıllık et tüketimi ise bir milyon 300 bin ton civarında. Yani 300 bin ton açığımız var. Türkiye'nin et açığını ithalat ile kapatmasını sadece et spekülatörleri istiyor. Dışarıdan ucuz et getirecek ve pahalıya satacaklar. Ülkemizde et sorunu yok. Sadece hayvan varlığının arttırılması önemli. Özellikle kırsaldaki küçük aile işletmeleri veya besiciler hayvan varlığını iki katına çıkarmaları yeterli olacaktır. Özellikle küçük yetiştiriciler desteklenmelidir" dedi.