İlçe Tarım Müdürlüğünün, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğüne bildirdiği rekolte üzerinden tarımsal desteklemelerini (prim) alacak üreticiler, yüksek rekoltelerine rağmen askıya çıkan icmallerde rakamları düşük görünce isyan noktasına geldi. İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından rekoltelerin yeniden belirleneceği belirtilirken, üreticilerin askı süresi içinde gerekli itiraz dilekçeleri verilmesi isteniyor. İtiraz Süresi 31 Mart'ta sona eriyor.

Konu Söke Ziraat odası Başkanı Kemal Kocabaş tarafından AK Parti Aydın Milletvekili ve Meclis Tarım Komisyonu Üyesi Mehmet Erdem'e iletildi. Milletvekili Erdem konuyla ilgili olarak Tarım Bakanlığı müsteşarı Nusret Yazıcı ile görüştü.
Milletvekili Mehmet Erdem yaptığı açıklamada; 'Pamuk primi icmalleri askıya çıktı şöyle bir sorun bize iletildi. Söke'de rekolteyle ilgili rakamların İlçe Müdürlüğü tarafından Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğüne rakamların daha düşük bildirildiği ifade edildi. Bu rekoltenin gerçekte daha yüksek olduğu ve bu rakamlarla prim noktasında üreticimizin kayıplara uğrayacağı, Ziraat Odası Başkanımız Kemal Kocabaş ve Meclis Başkanımız tarafından bize intikal ettirdiler. Bunun yükseltilmesi gerektiğini ifade ettiler. Tarım İl ve İlçe Müdürümüz ile görüştük, ilçe müdürümüz tekrar yeni bir tespitle yeni bir rakam teklif etti, yazı yazıldı bu yazı İl müdürlüğüne ve dolayısıyla Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğüne intikal etti. Bizde Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı müsteşarımız Nusret Yazıcı ile görüşme yaparak Söke'den gelen yeni ve daha yüksek miktardaki teklife hemen cevap verilmesi ve kabul edilmesi yönünde durumu anlattık. Kendisi de konuyu makul gördü' dedi.

Milletvekili Erdem üreticileri uyararak askı süresi içinde itiraz dilekçelerini vermelerini istedi. Milletvekili Mehmet Erdem; 'Tabi burada ince bir nokta var. Askı süresi boyunca üreticilerimizin de itiraz etmesi lazım. Hemen itiraz dilekçelerini vermeleri lazım. O itiraz dilekçeleri gündeme alınacak rekolte miktarları yükselmiş olacak' dedi.

Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Kocabaş, 'AK Parti Aydın Milletvekilimiz Mehmet Erdem'e çok teşekkür ediyoruz. Bizim sorunlarımız ile yakından ilgileniyor. İnşallah önümüzdeki günlerde üreticilerimizin hak ettiği şekilde rekoltenin yükseltileceğine inandık ve bu konunun bir kaç gün içerisinde düzeleceğine inanıyoruz' dedi.