Samsun Sağlık İl Müdürlüğü ev sahipliğinde, 2016 yılı ilk bölgesel Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) toplantısı yapıldı. Yapılan toplantıda bölgesel, acil sağlık hizmetlerinde yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini tartışıldı.

Atakum Grand Amisos Otel'de Samsun Sağlık İl Müdürlüğü ev sahipliğinde, Ordu Sağlık Müdürü İsmet Kolomuç, Amasya Sağlık Müdürü Mehmet Rüştü Ertosun, Sinop Sağlık Müdürü Gökhan Telatar ve bölgesel acil sağlık hizmetleri yöneticilerinin katılımı ile 2016 yılı ilk bölgesel, İl Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) toplantısı yapıldı.

ÇÖZÜM ARAYACAĞIZ
Toplantının açılış konuşmasını yapan Samsun Sağlık İl Müdürü Dr. Yusuf Köksal, "Bu toplantıyı üç ayda bir değişik illerde yapıyoruz. Bu toplantımızı da Samsun'da gerçekleştiriyoruz. Samsun, Ordu, Amasya ve Sinop illerindeki yöneticilerimiz katılıyor. Koordinasyon toplantısının amacı, acil vakaların sevk ve koordinasyonu, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekiplerimizin eğitimlerinin ve acil durumlarda sevk ve koordinasyonlarının nasıl yapılacağı konusunda görüş alışverişinde yapacağız. Samsun sevk alan bir il, acil vakalardaki sevkleri alırken ve yaparken sağlıkta yaşanan sıkıntıları ve çözüm önerilerini görüşerek paylaşarak çözüm yollarını bu toplantımızda arayacağız" dedi.

Bayram OK