Samsun Haber - OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, TRT Avaz'ın 'Panorama' adlı programına konuk oldu. Prof. Dr. Bilgiç, 42 yıla ulaşılana kadar OMÜ'nün geçtiği aşamalarla ilgili önemli bilgiler paylaştı. Programda; Ondokuz Mayıs Üniversitesi bünyesindeki AR-GE çalışmalarından, üniversitenin ön plana çıkan sağlık ve tarım alanında yapılan çalışmalara, öğretim üyelerinin makale sayıları ile Samsun'a yönelik katkılar ve öğrencilerin OMÜ'yü tercih nedenlerine kadar geniş bir yelpazede üniversitenin tüm yönleri konuşuldu.

'OMÜ Samsun'un gelişimine katkı sağlayacak'

OMÜ'nün şehre katkıları hakkında bilgi veren Rektör Bilgiç, 'Samsun Türkiye için önemli şehirlerden bir tanesi. Tarihi geçmişi itibari ile Türkiye Cumhuriyeti'ne giden ilk adımların atıldığı şehir. Biz Samsun markası ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak öne çıktık ama biz şunu diyoruz: Bundan sonra OMÜ artık Samsun'un ismini biraz daha yukarı taşıyacak, biz şimdiye kadar Samsun isminden beslendik. Artık OMÜ olgunluk döneminde ortaya koyduğu çalışmalarla Samsun'un gelişmesine katkı sağlayacak' dedi.

'102 ülkeden 2 bin 600 öğrenci'

Rektör Prof. Dr. Bilgiç, OMÜ'nün öğrenci profilinden de söz ederek, '56 bin öğrencimiz var. Bunların 2 bin 600'ü 102 ayrı ülkeden gelen yabancı uyruklu öğrencilerimiz. Dolayısıyla yabancı uyruklu öğrencilerimizi kampüsümüzde gördüğünüzde burası Birleşmiş Milletler mi diyeceğiniz güzel bir görüntümüz var' ifadelerini kullandı.

'Mihenk noktamız adaletli olmamız'

Üniversiteyi nasıl gördüğünü de anlatan Rektör Bilgiç, şunları söyledi: 'Üniversite nihayetinde gerçeğin arandığı bilginin üretildiği yer. İnsanın yetiştirildiği yer. Dolayısıyla insana dönük yüzü çok önemli. Siz üniversite olarak bu hizmetleri verebilmek için önemli bir mihenk noktasına sahip olmalısınız. O da adaletli olmanız. Çünkü elimizde insan yetişiyor. Ürettiğiniz bilginin sağlam olması lazım. Dürüst, adaletli ve çalışkan olmak bizim OMÜ mensuplarından beklediğimiz şey. Öğretim üyelerimizden proje üretmelerini istiyoruz. Bunu yaptıkları takdirde biz her zaman arkalarındayız. Akademisyenliğin özü tatmin olmak. Dış piyasada daha iyi maddi imkanlarla çalışma fırsatını bırakıp gelip bizim üniversitemizin içerisinde çalışan akademisyenlerimizi mutlu eden tek şey ortaya koydukları sonuç.'

'Öğrenciler neden OMÜ'yü seçmeli?'

Programda 'Öğrenciler neden OMÜ'yü seçmeli?' sorusunu cevaplayan Rektör Bilgiç, 'Öğrencinin öncelikle okuyacağı bölümü isteyerek seçmesi gerekiyor. Öncelik bu. Sonrasında hangi üniversite ve hangi şehirde okumalıyım sorusu ön plana çıkıyor. Samsun yaşanabilecek büyükşehir statüsünde bir yer. Yaşamın kolay olduğu bir şehir. Bu yüzden OMÜ önemli bir avantaja sahip. OMÜ, 42 yaşında ve Türkiye'de kurulan ilk 15 üniversite arasında. O yüzden tüm bölümlerin ve alanların bulunduğu bir üniversite. Çok büyük bir kampüsümüz var ve bu alan içerisinde zengin spor alanları ve yaşam merkezleri mevcut. Bu imkanlar öğrencilerimize verdiğimiz desteklerle de daha anlamlı hale geliyor. Öğrencilerimize geniş burs imkanlarımız var OMÜ Vakfı ve Samsunlu iş adamlarımız burs veriyorlar. Son olarak kampüs içinde ve dışında yurt imkanlarımızın çok çeşitli olduğunu söylemeliyim' şeklinde konuştu.