Samsun 23 Nisan Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Haydar Güldoğan, yeni dönemde otopark kazancının üç kat arttığını, bu nedenle eski yönetimin okulu yaklaşık 200 bin TL gelir kaybına uğratıldığını iddia ederek eski yönetim hakkında savcılığa suç durusunda bulunması üzerine eski Başkan Oktay Ergör ve yönetim kurulu üyeleri iddialara cevap verdi.

GELİR KAYBINDA CADDE TRAFİĞE KAPALIYDI
Eski Başkan Oktay Ergör, "Üç yıl süresince 23 Nisan Ortaokulu Okul Aile Birliği'ni arkadaşlarımızla birlikte yürüttük. Ben ve diğer iki arkadaşım mali müşavirdir. Denetlememizi de Defterdarlık'ta görevli bir üyemiz yapmıştır. Tüm hesaplarımız okul müdürü ile şeffaf bir şekilde kayıt altına alınmıştır. Bahsedilen gelir kaybı, Çiftlik Caddesi'nin araç trafiğine kapalı olduğu döneme denk gelmektedir. Ayrıca 5 yönetim kurulu üyemizle birlikte 15 günde toplantı düzenledik. Yönetim olarak 2 ayrı saygın okul müdürü ile huzur içerisinde çalıştık" dedi.

KAMUOYU YANILTILIYOR
23 Nisan Ortaokulu Okul Aile Birliği'nin yıllık bütçesinin ise yaklaşık 300 bin TL olduğunu da söyleyen Ergör, "Kararlarımız yönetim kurulumuz ile okul idaresinin yazılı talebi doğrultusunda karar defterine işlenmiş ve yaşama geçirilmiştir. Son zamanlarda okulda huzursuzluk hat safhaya ulaşmıştır. Veliler, yaşanan huzursuzluktan dolayı çocuklarını okuldan almak istemektedir. Aile Birliği yönetimi gelir gelmez, önce okul müdürlüğü ile çatışmaya girmiştir. Müdürün görev ve yetkilerine müdahale edilmiştir. Okul yönetimi devre dışı bırakılarak, harcamalar ve işler yapmaya başlamıştır. Kamuoyu yanıltılmaya çalışılmaktadır. Bunun biran önce önüne geçilmelidir" diye konuştu.

Bayram OK