Samsun Süper Amatör Lig erteleme maçında Çarşambaspor ile Yolspor 0-0 berabere kalmıştı.

Normal şartlarda 24 Ocak'taki mücadele 2 Şubat'ta oynanırken, Çarşambaspor büyük bir skandala imza atıp bu karşılaşmada 29 Ocak'ta transfer ettiği Semih Soylu'ya da forma vermişti. Amatör Futbol Ligleri'nde uygulanacak esaslar talimatnamesinin 21. maddesine göre erteleme maçlarında, kulüpler sadece erteleme günündeki tescilli oyuncularıyla mücadele edebiliyor. Bu kuralı atlayan Yeşil- Beyazlılar, Semih'i oynatınca, Yolspor'da TFF İl Temsilciliği'ne itiraz etti.

YOLSPOR'UN İTİRAZI KABUL
Yolspor'un itirazı incelenip, TFF İl Temsilciliği tarafından önceki gün kabul edildi. Çarşambaspor hükmen mağlup sayılırken, puanı 41'den 40'a düştü. Hafta içi erteleme maçında Tekkeköyspor'u 4-3 yenen Yolspor'un hanesine de 3 puan yazılınca, Turuncu- Siyahlılar, 42 puanla Süper Amatör Lig liderliğine yükseldi.

Tüm takımların 16'şar karşılaşmasını oynadığı ligde Yolspor 42 puanla lider, Çarşambaspor 40 puanla ikinci ve 19 Mayıs Belediyespor da 37 puanla üçüncü basamakta yer alıyor. Kalan 10 haftada Bölgesel Amatör Lig'e yükselme yarışı nefesleri kesecek.