Samsun Haber: Terme Belediyesi, cami temizliği ile ilgili özel ekip kurdu. Belediye, ilçe sınırları içinde bulunan camileri tek tek temizliyor. Ekipler son olarak Sütözü, Meşeyazı, Söğütlü ve Şuayıp Mahalleleri sınırları içerisinde bulunan camilerde temizlik çalışmaları gerçekleştirdi.

CAMİLER GÜL KOKUYOR

Terme'de 147 cami bulunurken, ekipler yapılan planlamayla camileri tek tek temizliyor. 5 kişilik cami temizliği ekibi, camilerdeki tüm temizliği yaparak vatandaşların hizmetine sunuyor. Ekipler şimdiye kadar yaklaşık 90 caminin temizliğini yaptı. Temizlik görevlileri, temizlik işi bittikten sonra caminin içerisine ve dört bir yanına gül esansı sıkarak güzel kokmasını sağlıyor.

ÇALIŞMALAR SÜRECEK

Belediye Başkanı Şenol Kul, İslam'ın maddi ve manevi temizliğe çok önem verdiğini belirterek, 'Vatandaşlarımızın camilerimizde ibadetlerini huzur içerisinde ifa etmelerini sağlamak için kurduğumuz cami temizliği ekibimiz çalışmalarını hiç aksatmadan sürdürüyor. Halkımızın her alanda ihtiyaç duyduğu hizmeti vermek vazifemizdir. Sadece camilerimizi değil ilçemizde bulunan cemevlerinde de temizlik çalışmaları yürütüyoruz. İnsanlarımız ibadetlerini yaparken mekanların temiz olması çok önemli. Bu çalışmalarımız aralıksız devam edecek' diye konuştu

Uygulamadan memnun olan cami görevlileri ve cami cemaati ise Başkan Kul ve temizlik ekiplerine teşekkür etti.