TMMOB Mimarlar Odası Samsun Şubesi'nin 14. Olagan Genel Kurulu, şubenin konferans salonunda yapıldı.

Samsun, Tokat, Amasya ve Sinop illerinde 650 üyesi bulunan Mimarlar Odası Samsun Şubesi'nde başkanlığa mevcut Başkan İshak Memişoğlu, yeniden aday oldu.

RANT PLANLARI
Genel Kurul'da konuşan Başkan İshak Memişoğlu, "Meslek örgütümüz üzerinden meslektaşlarımız ve mesleğimiz adına yaratılan olumsuzluklar neticesinde, meslek alanımız denetimsiz kalmış, denetimsizlik, sahte mimarlar, yasa ve yönetmelik ihlalleri doğurmuştur. Çıkartılan torba yasalarla müelliflik hakları adeta ortadan kaldırılmış, yaşam alanları, insanlık hakları ve Anasayal hak olan sağlıklı çevrede yaşama hakkı hiçe sayılarak rant üzerinden kent planları şekillendirilmiş ve şekillendirilmeye devam edilmektedir" diye konuştu.

GÖREVİMİZ OLMALI
Kültürel ve doğal mirasların yok edilmeye çalışıldığını da söyleyen Memişoğlu, "Yok edilmeye çalışılan kültürel ve doğal mirasımız, Atatürk önderliğıinde Kurtuluş Savaşı ile adeta dünyaya karşı savaşarak kazandığımız Cumhuriyet kazanımlarını, değerlerimizi, demokratik ve laik yaşamı savunarak, ülkemize, halkımıza karşı her koşulda sorumluluğumuz ve görevimiz olmalıdır" dedi.

Genel Kurul'a, Ziraat Odası Samsun Şube Başkanı Hayati Tosun, Çevre Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Özcan Çolak, ADD Samsun Şube Başkanı Işık Özkefeli ile üyeler katıldı. Mimarlar Odası Samsun Şubesi'nin başkan ve yönetim kurulu üyeleri bugün yapılacak seçimle belirlenecek.

Bayram OK