İstanbul Nakkaştepe'de Bridge Restoran'da SAYSİAD tarafından düzenlenen yemeğe Avrupa Şampiyonu Ampute Futbol Milli Takımı Kaptanı Osman Çakmak ve takım arkadaşları da Avrupa Şampiyonluğu kupası ile birlikte katıldı.

Samsunlu Yönetici Sanayici İşadamları Derneği (SAYSİAD) Genel Başkanı Av. Ayşe Üstünel Dağdelen ve yönetimi, geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin ev sahipliğinde yapılan Avrupa Ampute Futbol Federasyonu (EAFF) Avrupa Şampiyonası'nda başarılı sonuçlarla Avrupa Şampiyonu olarak 80 milyonu sevince boğan Ampute Milli Takımı'nın onuruna kahvaltılı kutlama programı düzenlendi. Kahvaltıda, Ampute Milli Takımı'nın başarısı konuşuldu.

BAYRAM HAVASI YAŞIYORUZ
Kahvaltı sonrasında açılış konuşmasını yapan Samsunlu Yönetici Sanayici İşadamları Derneği (SAYSİAD) Genel Başkanı Av. Ayşe Üstünel Dağdelen, "İlk başta nazik davetimiz kırmayarak bizleri onurlandıran Avrupa Şampiyonu kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum. Günlerdir ülkemizde dalga dalga yayılan bir gurur yaşıyoruz. Bir bayram havası yaşıyoruz. Bugünlerde de bu başarılara çok ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Dolayısı ile hepimiz çok mutluyuz, çok onurlu, çok gururluyuz. Burada bulunan şampiyon takımımızdaki arkadaşların her birinin birer hayat hikayeleri var. Ama ondan daha önemlisi kocaman birer yürekleri var. Hep var olsunlar inşallah. Ampute Futbol Milli Takımı oyuncularımıza ülkemize yaşattıkları Avrupa Şampiyonluğu gururu için ne kadar teşekkür etsek azdır. Engelli sporcularımız desteklendiklerinde neler yapabileceklerini bizlere ve tüm dünyaya gösterdiler. Ampute Futbol Milli Takımı Kendilerini SAYSİAD ve Samsunlular adına yürekten tebrik ediyorum. Ampute Milli Takımımızın tüm oyuncularını canı gönülden kutluyorum. Gerçekten imkansızı başararak bizlere ve ülkemize büyük bir gurur ve onur yaşattılar. Bu gurur ve onur içinde milli takım oyuncularımıza, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk'e, yöneticilerine ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

TARİH YAZDILAR
Ampute Milli Takımı'nın elde ettiği şampiyonlukla Türkiye'nin birlik beraberliğine katkı sağladığını belirten SAMKON Genel Başkanı Sezgin Gümüş, "Ülkemizin birlik ve beraberliğine katkı sunan Ampute Milli Takımımıza, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk'e, teknik ekibe sonsuz şükranlarımı sunuyorum. SAYSİAD'ın bizler için ayrı bir yeri vardır. SAYSİAD benim hayatımda ciddi bir yeri olan yapıdır. SAYSİAD'lı olmaktan büyük bir gurur duyuyorum. Milli ruh ve milli şuur tarihi derinlik ve başarılarla doğru orantılıdır. Bu anlamda yarının tarihini bugün yazan ve ülkemizi böylesi anlamlı bir dönemde Avrupa Şampiyonu olup tarih yazan AMPUTE Milli Takımımıza, sporcularımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

HEDEF; DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk, "Öncelikle böyle güzel bir günde AMPUTE Milli Takımızla birlikte bizleri ağırladığınızdan dolayı federasyonumuz adına, sporcularımız adına Samsunlu Yönetici Sanayici İşadamları Derneği (SAYSİAD) Genel Başkanı Av. Ayşe Üstünel Dağdelen ve yönetimine çok teşekkür ediyorum. Ampute Milli Takımımız gerçekten bir tarih yazdı. Sporcularımızla ne kadar övünsek azdır. Onlar azmin, azim edildiğinde neler yapılacağının, imkan verildiğine neleri ortaya koyabileceklerinin bence en güzel örneğini sundular. Ve hak ettiler. Bütün ülke satında herkes onları bağrına bastı. Avrupa Şampiyonu olarak ülkemize bir gurur yaşattık. Şimdi ise hedef 2018 yılında Ampute futbol Dünya Şampiyonası var. Meksika'da yapılacak olan şampiyonadan Dünya Şampiyonu olarak dönmek istiyoruz. Bunu yapabilecek, başarabilecek güçteyiz" ifadelerine yer verdi.

ENGEL TANIMADILAR
25. Dönem MHP Samsun Milletvekili Hüseyin Edis, "SAYSİAD Genel Başkanı Av. Ayşe Üstünel Dağdelen ve yönetiminin böylesine anlamlı bir günde davetinden dolayı teşekkürlerimi sunmak isterim. Ampute kelimesini ben değiştirerek bu takıma engel tanımayanlar takımı diyorum. Bizlere gurur yaşattıkları için engel tanımayanlar takımını tebrik ediyorum" diye konuştu.

SAYSİAD'A TEŞEKKÜR
24'üncü dönem AK Parti Diyarbakır Milletvekili, Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Şehit ve Gazilerden sorumlu Oya Eronat ise yaptığı konuşmada, "AK Parti'de Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Şehit ve Gazilerden sorumlu bir birimin başındayım. Kendim de aynı zamanda bir şehit annesi olduğum için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın olurlarıyla bu görevdeyim. Ama milletvekilliğim sırasında da insan haklarında engelliler alt komisyonunda görev yaptım. Ve bir yıl engelliler sorunlarıyla ilgili çalışmalar yaptık. Komisyon olarak imza attık. Engellilerin aslında engel tanımadan başarı sağladıklarını Ampute Milli Takımımızın bizlere yaşattıkları onur için çok mutluyuz. Onlara şükran duyuyoruz. Ampute Milli Takımımızda iki de gazimiz var. Bu ülkeye büyük katkı sağlayan Ampute Milli Takımımıza teşekkür ediyorum. Bu duygulu ve anlamlı programa davetlerinden dolayı ise SAYSİAD Genel Başkanı Av. Ayşe Üstünel Dağdelen ve yönetimine teşekkürlerimi sunmak istiyorum" dedi.

BAŞARIMIZIN SIRRI
BİRLİKTELİK RUHU
Attığı golle milli takımın Avrupa şampiyonu olmasına büyük katkıda bulunan Ampute Milli Takım Kaptanı Osman Çakmak ise konuşmasında, 'Bizler Ampute Millit Takımı ekip olarak olmazsa olmazımız takım ruhumuz ve takım birlikteliğimizdir. Biz bunu beraber yaşadık. Ondan sonra da ülkeyi birleştirdik. Gittiğimiz illerde yaş fark etmiyor. Kim olursa olsun öyle güzel sözler duyuyoruz ki oldukça mutlu oluyoruz. Ben herkesin Türk Milletinin büyüklerin ellerinden küçüklerinden gözlerinden öpüyorum. 'dedi.

Ampute Milli Takım Kaptanı Gazi Osman Çakmak, şehit annesi olan 24'üncü dönem AK Parti Diyarbakır Milletvekili, Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Şehit ve Gazilerden Sorumlu Oya Eronat'ın elini öptü. Bu sahne duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Ampute Milli Takımı toplu halde Kırmızı Beyaz, En Büyük Türkiye, Şampiyon Türkiye tezahüratı yaptı. Türkiye'nin söz yazarı ve şairi olarak ünlenen Ahmet Selçuk İlkan, duygu dolu konuşmasının ardından bir şiir okudu.

SPORCULARA ÖDÜLLENDİRİLDİ
Konuşmaların ardından Ampute Milli Takımı tek tek isimleri ile sahneye davet edildi. Samsunlu Yönetici Sanayici İşadamları Derneği (SAYSİAD) Genel Başkanı Av. Ayşe Üstünel Dağdelen ile Ampute Milli Takım Kaptanı Osman Çakmak, Avrupa Şampiyonluk kupasını alkışlar arasında havaya kaldırdılar. Ayrıca SAYSİAD Genel Başkanı Av. Ayşe Üstünel Dağdelen ve yönetimi tarafından Ampute Milli Takım oyuncuları birer kese dolusu altın ile ödüllendirildi.

Kahvaltı ve ödül takdim programına 24'üncü dönem AK Parti Diyarbakır Milletvekili, Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Şehit ve Gazilerden sorumlu Oya Eronat, 25'inci dönem MHP Samsun Milletvekili Hüseyin Edis, Türkiye Engelliler Federasyonu Başkanı Arif Erdem Ultürk, Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) Genel Başkanı Sezgin Gümüş, SAMKON onursal Başkanı H. Kaya Aşcı, Şair-Söz Yazarı-Besteci Ahmet Selçuk İlkan, Türk Sanat Müziği'nin güçlü sesleri Sami Aksu ve Ahmet Koç, yargı mensupları, bürokratlar, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Ümit CEYLAN