Tekkeköy Belediyesi'nin organize ettiği Uluslararası Arkeoloji Sempozyumu'na günler kala hazırlıklar tamamlandı.
27-29 Ekim tarihleri arasında Tekkeköy Belediyesi'nin ev sahipliğinde Tekkeköy Belediyesi Kongre Salonu'nda gerçekleştirilecek Uluslararası Arkeoloji Sempozyumu'nun genel sekreterliğini arkeolojide otorite bir isim olan Oxford Üniversitesi Karadeniz Tarih Araştırmaları Merkezi Başkanı Pof. Dr. Gocha Tsetskhladze ile ülkemizde arkeolojide diğer bir otorite isim Prof. Dr. Sümer Atasoy birlikte yürütüyor.

ÖNEMLİ İŞBİRLİĞİ

Uluslararası Arkeoloji Sempozyumu Tekkeköy Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Oxford Üniversitesi (İngiltere), Oulu Üniversitesi (Finlandiya), Karadeniz Tarih Araştırmaları ve Çevre Platformu (KATAP) ile Amisos Yayın Birliği ortaklığında yapılacak. Hampton by Hilton Otelin sponsorluğunda konaklama yapacak yerli ve yabancı konuklar, iki gün sürecek sempozyum sunumlarının ardından üçüncü gün Samsun ve Tekkeköy'ün tarihi yerlerini ve müzelerini gezilecek.

EN YOĞUN KATILIMLI SEMPOZYUM

Uluslararası Arkeoloji Sempozyumu'nun Samsun için büyük öneme sahip olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Hasan Togar, "Şimdiye kadar Samsun'da hatta bölgemizde düzenlenen en büyük katılımlı sempozyumu gerçekleştireceğiz. Tarihi konularda duayen isimlerin katılacağı sempozyumumuz Tekkeköy'ün var olan tarihi mirasını, tüm dünyaya tanıtmaya vesile olacak. Birçok bilinmeyenin gün yüzüne çıkaracağı sempozyumun sonuç bildirgesi, bizim de yol hikayemiz olacak. Ayrıca ilçemizde yapmayı planladığımız projeler için de bu çalışma önemli bir esin kaynağı olacak. 27 Ekim Cuma günü saat 10:00'da Belediyemiz Konferans Salonu'nda açılışı yapılacak, dünya çapındaki organizasyonumuza tüm hemşehrilerimizi ve ilgilileri davet ediyorum" dedi.