GTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelioğlu, MYK Sınav ve Belgelendirme Daire Başkanı Mehmet Ordukaya ve MEYBEM Genel Müdürü Saygın Baban'ın katıldığı toplantıya çok sayıda şirket yetkilisi de katıldı.
Seminerin açılış konuşmasını yapan GTSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirilen mesleklere ilişkin tebliğin 26 Eylül 2017 tarihli ve 30192 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini ifade etti.
Mesleki yeterlilik belgesini sürücü belgesine benzeterek örneklendiren Başkan Çakırmelikoğlu, 'Bugün buraya mesleki yeterlilik belgesiyle alakalı bilgilendirme ve istişare yapmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Kısacası böyle güzide bir topluluğu ve kalabalığı bir arada görünce ben iş yerlerimize ve işimize, çalışanlarımıza verilen bir değer olarak görüyorum. Bu birlikteliği de kısa özetlemek istersek hepimizin hemen hemen bir aracı vardır aracını sürücü belgesi olmayan her hangi bir tanıdığı ile beraber bir yere gönderdiğinde trafik polisi yakaladığında ne yapıyor? Hem kullanıcıya hem de aracın sahibine ceza yazıyor. Trafik sürücü belgesi yok diye. Peki, bu belgesi olmadan ölümlü veya maddi hasarlı trafik kazası olursa ne oluyor? Direk ruhsat sahibini getiriyor bu konuyu. Mesleki yeterlilik de böyle bir şey. Bu ehliyeti olmayan çalışmayacak, çalışırsa da ceza yükümlülüğü çalışana olacak. Elimizden geldiğince bir yıldır alt yapı oluşturarak büyük bir mücadele veriyoruz. 650 civarında kursiyerimize belgelerimizi takdim ettik. Sağ olsun burada da meclis başkanımızın emeğini göz ardı edemeyiz kendisine teşekkür ediyoruz. Tabi bu belge verilirken de kendilerine bir ücret ödeniyor bu ücretin devlet destekli veriliyor. Bunlardan faydalanılması gerekiyor ve faydalanmalıyız da' dedi.
Seminer açılış konuşmalarından sonra MYK Daire Başkanı Mehmet Ordukaya ve TOBB MEYBEM Genel Müdürü Saygın Baban'ın yapmış olduğu bilgilendirme sunumuyla sona erdi.

Giresun’da Mesleki Yeterlilik semineri düzenlendi