Terme Belediyesi birbirinden güzel ve farklı etkinlikleri gerçekleştirmeye devam ediyor. Terme Belediyesi'nin ev sahipliğinde yöresel lezzetleri bir arada buluşturan yöresel ürünler ve yöresel lezzetler festivalinin açılışı Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ve ilçe protokolü tarafından gerçekleştirildi. 7 Kasım'a kadar sürecek festival kapsamında açılan stantlarda onlarca ürün yer aldı.

20 İLDEN KATILIM

Terme Belediyesi tarafından kurulan Ramazan sokağı ve sünnet şöleni gibi birçok etkinliğin yapıldığı Huzur Sokağında gerçekleştirilen festivalde, 20'ye yakın ilden peynir, baharat çeşitleri, sucuk, pastırma, pestil, çörek otu, pekmez, kahve, doğal kozmetik ürünleri ve et çeşitleri gibi bir çok ürün ve lezzetler tanıtılıyor.

DEVE VE MİDİLLİ ATA İLGİ

Festival için ilçeye getirilen 3 deve ile 2 Midilli atı herkesin ilgi odağı oldu. Termeli vatandaşlar develer ile çocuklar ise atlarla alanda tur attı. Ayrıca etkinlik çerçevesinde halk oyunları gösterileri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

İLKLER YAŞANIYOR

Stantları ziyaret eden Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, "Bizler Terme'nin bu tür etkinliklere ev sahipliği yapmasından son derece mutluluk duyuyoruz. Hep birlikte bu güzellikleri daha da artırmak üzere çalışacağız. Bu festivalin Terme'ye ve katılımcılara hayırlı olmasını diliyorum' dedi.