Fatih Medreseleri Vakfı heyeti, Myanmar ordusunun ve Budist milliyetçilerin saldırılarına maruz kalan Bangladeş sınırında ki mülteci kamplarındaki Arakanlı Müslümanları ziyaret etti. Başlatılan 'Kardeş eli Kampanyası' kapsamında, Arakanlı Müslümanlara erzak, çadır, hasır, ilaç ve su olmak üzere toplanan bir çok yardım Vakıf heyeti tarafından ilk elden ulaştırıldı. Mazlumlarla bir araya gelen vakıf görevlilerine Arakanlı muhacirler büyük ilgi gösterdi. Heyet görevlilerinin biz sizlere vefa borcumuzu yerine getirmek için buradayız demeleri duygulu anların yaşanmasına neden oldu.
1986'dan bu yana 'halka hizmet Hakka hizmettir' görüşü ile dünyanın neresinde olursa olsun her zaman mazlumların yanında yer alan Fatih Medreseleri Vakfı, Arakanlı mazlumları yalnız bırakmadı. Budistlerin uyguladığı etnik katliamlardan dolayı ülkelerini terk etmek zorunda kalan Arakanlı Müsümanlara FM TV ekranlarından Kardeş Eli kampanyası başlatıldı.
Dünya Arakan'a neden sessiz?
Arakanlı Müslümanları ziyaret eden heyet görevlileri, paylaştıkları gözlemlerinde durumun hiç iç açıcı olmadığını, sosyal medya ve basın yayın organlarından aktarılanların zulmün çok az bir boyutunu gösterdiğini söyledi. Arakanlı mazlumların yaşadıkların zulmün, içinde bulundukların şartların daha ağır olduğunu aktaran heyet görevlileri, yaşanan bu zulme Türkiye dışında çok az ülkenin karşı çıktığına vurgu yaptı. Heyet görevlilerinden biri, 'Zulüm görenler eğer başka bir etnik kökenden olsaydı şüphesiz dünyanın özellikle batının tepkisi daha başka ve daha hızlı olurdu' dedi.
'Dünyanın neresinde olursa olsun mazlumun yanındayız'
Dünya üzerinde yaşayan Müslümanlara seslenen Fatih Medreseleri Vakfı Genel Başkanı Masum Bayraktar, 'Evlerinden topraklarında edilmiş Arakanlı mültecilere yardım etmek her Müslümanın hatta her insanın görevidir. Bizler her zaman dünyanın neresinde olursa olsun mazlumun yanındayız ve olmaya da devam edeceğiz. Fakat ülkemiz bu konuda yalnız bırakılmamalı. Batısından doğusuna kadar herkesin Arakan'a dost elini, kardeş elini uzatması gerekiyor. Özellikle İslam aleminin buraya daha fazla teveccüh göstermesini ve mutlaka Arakan'a ses vermeleri çağrısında bulunuyorum' dedi.

Fatih Medreseleri Vakfı Arakan’da