AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Samsun'un Terme ilçesinde YEDAŞ'a ait elektrik telinin kopması sonucu bir büyükbaş hayvanın yaralanmasının ardından, Samsun'da 40 yıl önce yapılan elektrik tesisatlarının ekonomik ömrünün tamamlandığını ancak bürokratik sorunlar nedeniyle acil müdahale edilemediğini söyledi. Göksel, "Bu kablolar, direkler madem bu kadar arızalanmaya başladı buna acil ve köklü çözüm getirilmesinde fayda var" ifadelerini kullandı.

BİZ DE ÇOK ŞİKAYET GELİYOR

Yaşanan olayda elektrik kablolarının bakımı ve tamiri konusunda YEDAŞ'ın ihmali olduğunu kaydeden Göksel, "Bu maalesef Samsun'da genel bir sıkıntı. Elektrik hatları ne zaman yapıldıysa yapılmış bakımları daha yeni yapılıyor. Yani 30-40 senedir herhangi bir bakım yapılmamış. Ekonomik ömürlerini bitiren kablolar da kopuyor. Bu sorun birkaç yerde var, bize de şikayetler geliyor. Biz de YEDAŞ'a bu kabloların bakımları yapılmasını talep ediyoruz. Şimdiye kadar kurumdan olumsuz bir cevap alamadık. Götürdüğümüz talepleri 'Yatırım programına alıp yaparız' diyorlar. Birçoğunu hemen yapamıyorlar yapmadılar şimdiye kadar ama programa aldıklarını yapıyorlar. Bununla ilgili bence sistemde işi düzeltecek bir konum almak gerekiyor. YEDAŞ'a 'Elektrik kabloları sarkmış, trafo yetmiyor, direk devrilmiş, elektrik kesintisi çok' diye problem iletiliyoruz, 'Evet gidip hemen yapalım' diyemiyorlar. Önce programa koyuyorlar, 'Onay gelsin ondan sonra yapacağız' diyorlar. Bana göre bürokratik bir sıkıntı var. Hatların bakımını devletin ve genel müdürlüklerinin verdiği karar doğrultusunda gerçekleştiyor. Bütçeye göre bakım yapılıyor. Bence bunu aşmak lazım.

ACİL ÇÖZÜM GETİRİLMELİ

YEDAŞ'ın ani müdehale timleri oluşturması gerektiğini söyleyen Göksel, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: "Bu tür sorunlara anında müdahalenin yapılması ve hatta sistem değişikliği yapılması lazım. Bu da ya YEDAŞ'ın bünyesinde ya da siyasilerin çözeceği bir durum. Vatandaşı mağdur etmememiz lazım. Bu kablolar, direkler madem bu kadar arızalanmaya başladı buna bir acil ve köklü çözüm getirilmesinde fayda var."

Zerrin SOMUNCU