CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Terme İlçesi'nde YEDAŞ'a ait elektrik telinin kopması sonucu bir büyükbaş hayvanın yaralanması olayına ilişkin, "Öngörülemeyen herhangi bir afet durumu olur, bunu maruz görebiliriz. Ama bunun dışında olağan bir günde bu kablo kopuyorsa, YEDAŞ'ın ihmali var demektir" ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ MI BAĞLAYACAK?

YEDAŞ'a ait elektrik kablosunun kopmasının kontrol edilmemesinden mi kaynaklı ona baklılması gerektiğini savunan Akcagöz, "Öngörülemeyen herhangi bir afet durumu olur, bunu maruz görebiliriz. Ama bunun dışında olağan bir günde bu kablo kopuyorsa, YEDAŞ'ın ihmali var demektir. Vatandaşların tepkisi de YEDAŞ'ı aradığı halde gelememesiyle haklı bir tepki. Vatandaş ne yapacak kopan kabloyu kendisi mi bağlayacak? YEDAŞ vatandaştan kuruşu kuruşuna her türlü parayı almayı biliyor. Hizmeti iyi yapmak adına halktan bir sürü para alıyor ama, bu olay hizmetin iyi verilmediğini gösteriyor. Vatandaşın tepkisi haklı ve yerinde. YEDAŞ'ın sorumluluktan kaçmaması, gereğini yapması gerekiyor. Bu bugün bir hayvancağızın başına gelmiş, o da bir canlı; yarın bir gün bir çocuğun ya da yoldan geçmekte olan vatandaşın da başına gelebilir. Daha büyük bir zarar da ortaya çıkabilirdi ama mazallah Allah korumuş. Ama bu işler 'İnşallah ve maşallah' ile gitmez. Gerekli tedbirlerin alınması lazım" diye konuştu.

VATANDAŞIN DAVA HAKKI VAR

Vatandaşın bu olayda dava açma hakkı olduğunu belirten Akcagöz, "Kusur durumu tespit edilir. Bu olayda YEDAŞ'ın kusuru varsa, net olarak ortaya çıkar. Vatandaşın bir kusuru yok, o tabii ki yolu kullanacak veya hayvanını geçirecek. Dava açıldığı takdirde vatandaş zararının karşılığını mutlaka devletten alır. Bana göre kusur gün be gün ortada, bu tespiti mahkeme yaptıktan sonra vatandaşın zararın karşılanacaktır" dedi.

Zerrin SOMUNCU