Samsun'un Vezirköprü İlçesi'nde özellikle son yıllarda eğitim alanında yapılan yatırımlar dikkati çekiyor. 1'i meslek 1'i imam hatip olmak üzere 2 anadolu lisesi, 1 de ortaokulu kazandırılan ilçede son 2 yıl içerisinde yaklaşık 40 milyon liralık eğitim yatırımı yapıldığı açıklandı.

VEZİRKÖPRÜ BÜYÜYOR

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte başlattığı okul ziyaretlerini vermeden sürdüren Belediye Başkanı İbrahim Edis, "Vezirköprü hızla büyüyor, gelişiyor. Buna paralel olarak eğitimde alanında da dev yatırımlara kavuşuyor. Kavuşmaya da devam edecek" dedi.

SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Son olarak Zeki Cevher ve Mirza Çalışkan ilkokullarını ziyaret eden İbrahim Sadık Edis, okul müdürleri ve öğretmenlerden bilgi aldı, çocuklarla bir araya geldi. Edis, "Çocuklarımız, bizim, ülkemizin geleceği. Onları sağlıklı bir geleceğe hazırlamak bizlerin boynunun borcu. Bu nedenle sık sık okullarımızı ziyaret ediyor, varsa sorunları el koyuyor, çözümlüyoruz" dedi.

YAPILACAK ÇOK İŞ VAR

Eğitime yapılan her yatırımın geleceğe de yapıldığının altını çizen Edis, "AK Parti hükümetlerinin eğitim alanındaki, özellikle okul yatırımları herkesin malumu. Bizler de Vezirköprü İlçesi olarak bu eğitim yatırımlarından istediğimiz şekilde yararlanabilmenin mücadelesini veriyoruz. Başarılı olduğumuza inansak da eğitim alanında halen yapılması gereken çok önemli işlerimizin olduğunun da bilincindeyiz" ifadelerini kullandı.