Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Samsun Şube Başkanı Müşfik Veysel Erdoğan, elektrik bedelleri ve YEDAŞ'ın özelleştirilme süreciyle ilgili Haber Gazetesi'ne yaptığı özel açıklamalara YEDAŞ tarafından cevap verildi.

YÜKÜMLÜLÜK YEDAŞ'TA

Güvence bedellerinin abone olunan dönemden bağımsız olarak mevzuat hükümleri doğrultusunda gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, "Bahsi geçen güvence bedelleri, 2006 – 2010 yılları arasında elektrik dağıtım faaliyetinin kamu tarafından yürütüldüğü dönemde abonelik bedeli olarak müşterilerden tahsil edilmiştir. Devir esnasında ise kamu döneminde tahsil edilen abonelik bedeli değil; müşterinin aboneliğini sonlandırması durumunda, depozito bedelinin geri ödenmesi yükümlülüğü, şirketimize devredilmiştir. Aboneliğini sonlandıran tüm müşterilerimizin depozitolarının iadesi yükümlülüğü şirketimize ait olup bu yükümlülük eksiksiz yerine getirilmektedir" ifadelerini kullanıldı.

O GİDERLERLE İLGİLİ ÇALIŞMA YOK

Aynı haberde EPDK'nın "kontrol edilemeyen işletme giderleri"yle ilgili yeni bir düzenleme içinde olduğu ifade edilirken, YEDAŞ tarafından yapılan açıklamada, "Kontrol edilemeyen işletme giderleri' kategorisinde dağıtım şirketlerinin sosyal sorumluluk projeleri, reklam giderleri ve dava giderleri bulunmamakta olup, gelecekte de bu giderlerin bahsi geçen kategoriye alınması yönünde bir çalışma yürütülmemektedir" denildi.

Zerrin SOMUNCU