Havza'da, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Samsun Koordinatörlüğünce bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Havza Belediyesi Kültür Merkezi'ndeki toplantıda, TKDK İl Koordinatörlüğü uzmanı Tolga Özongan tarafından katılımcılara projeler ve hibe programları hakkında bilgi verildi.

ALT LİMİT 5 BİN AVRO

Özongan, TKDK Samsun Koordinatörlüğünün ülke genelinde en çok destekleme veren koordinatörlük olduğunu belirterek, "Havza ise Samsun'da 223 proje ile en çok destek alan ilçemiz oldu. Bu yıl, mevcut işletmelerin modernizasyonu destekleme kapsamına alındı ve projelerde alt limit 5 bin avroya çekildi." dedi.

DESTEKTEN YARARLANIN

Bu kapsamda hayvancılık sektörü, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği, süs bitkisi üreticiliği, mantar üretimi, arıcılık, el sanatları, kültür balıkçılığı, yeme içme ve konaklama tesisleri, yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimi ile makine parklarının hibe desteğinden yararlanacağını anlatan Özongan, herkesi desteklerden yararlanmaya davet etti.

Toplantıya Havza Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Zeki Kurt, Havza Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Çavdar, Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç ile çiftçiler katıldı.