'Geleceğinizi Düşünün Geri Dönüştürün' projesi hakkında bilgi veren Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, proje kapsamında ilçedeki tüm okullara kağıt atık, cam atık, plastik atık, pil atık ve bitkisel yağ atıkları için geri dönüşüm kutuları yerleştirdiklerini ifade ederek, projenin meyvelerini almaya başladıklarını kaydetti.

ÇEŞİTLİ HEDİYELER VERİLDİ

Başkan Togar, geri dönüşüme dikkat çekmek ve her şeyin çöp olmadığını benimsetmek amacıyla 'Geleceğinizi Düşünün Geri Dönüştürün' projesi kapsamında ilk olarak eğitimler verdiklerini kaydetti.

Togar, 'Daha sonra öğrencilerimizden geri dönüşler aldık. İlçemizdeki tüm okullarımıza geri dönüşümü sağlanabilecek kağıt atık, cam atık, plastik atık, pil atık ve bitkisel yağ atıkları için geri dönüşüm kutuları yerleştirerek, öğrencilerimize her şeyin çöp olmadığını benimseterek çevre bilinci kazandırdık. Bu projemiz ile öğrencilerimiz artık her şeyin çöp olmadığını öğrendi ve geri dönüştürülebilecek malzemeleri artık çöpe değil geri dönüşüm kutularına attığını gözlemliyoruz. Şimdi de okullarımızda atık yağ toplama kampanyası başlattık. En çok atık yağ toplayan öğrencilerimize ve okullarımıza çeşitli hediyeler vererek, öğrencilerimizi atık yağ toplama konusunda motive edeceğiz' ifadelerini kullandı.