Tesla, dün akşam düzenlediği lansman etkinliğinde ürün yelpazesine kattığı iki yeni ürünü tanıttı. İlki, nakliye alanına yepyeni bir algı kazandıracak olan Tesla Semi oldu. Bir spor otomobil kadar hızlı olan Semi, 500 mil menzili, Autopilot desteği, sonsuz fren ömrü gibi detaylarla fosil yakıt kullanan TIR ve kamyonlara karşı büyük bir meydan okuma niyeliğinde. Etkinliğin sürpriz ismi ise 2008'de ilk versiyonu tanıtılan spor otomobil segmentindeki Tesla Roadster'ın yenilenmiş versiyonuydu.

Tesla'nın imzasını taşıyan ilk otomobil olan ve artık satılmayan Roadster, 2008'de piyasaya çıkmıştı. Elon Musk'ın Tesla vizyonu içerisinde pahalı bir araç yapıp gelirini daha erişilebilir araçlar geliştirme vizyonunda zincirin ilk halkası Roadster'dı. Şu anda Model S, Model X ve Model 3 olan ürün yelpazesine dün akşamki etkinlik sonrasında Roadster ve Semi da eklendi. Roadster ise ismine sayı, kod isim gibi herhangi eklenti almadan yalın haliyle kullanılacak.

Tek şarjla bin kilometre!

Elon Musk, Roadster'ı fosil yakıt kullanan otomobillere sert bir hezimet yaşatmak için varolduğunu söylüyor. Çünkü Roadster, 0'dan 60 mil/s'e (96,5 km/s) 1,9 saniyede; 0'dan 100 mil/s'e (160 km/s) ise 4,2 saniyede çıkıyor. Elon Musk bu değerleri Roadster'ın giriş modeli olarak tanımladığı araç üzerinden paylaşıyor. Bu değerleriyle de dünyanın en hızlı otomobili olduğu iddia ediliyor.

Roadster'ın meziyetleri arasında en yüksek hızının 250 mil/s (402 km/s) olması da dikkat çekiyor. Elektrikli otomobillerin sadece çevre dostu veya şehir içi kullanım için olmadığını ispatlayan Elon Musk, Roadster'la elektrikli otomobillerin ne kadar hızlı olabileceğini de göstermeye hazırlanıyor. Yeni Roadster her ne kadar spor otomobil olsa da 4 koltuğa sahip. Üstü açılıp kapanabilyor ve arka tarafında öne oranla daha küçük iki koltuk daha bulunuyor. Tıpkı Model S gibi önde bir arkada iki motor bulunuyor.

Tek şarj ile 630 mil (1.013 km) yol katedebilen Tesla Roadster, 2020 yılında piyasaya çıkacak. Ön siparişleri ise 200.000 dolar başlangıç fiyatıyla bugünden başladı.

Yazının başında da belirttiğimiz gibi Tesla'nın ürettiği her bir aracın gelecek Tesla modelleri için bir amaca hizmet ediyor. Elon Musk, yeni Roadster'ın amacının ise benzin kullanan araçlara büyük bir darbe vurmak istediklerini söyledi. Öyle ki, benzinli spor otomobil kullananların kendilerini buharlı otomobil kullanıyormuş gibi hissetmelerini hedefliyor.

KAYNAK:BİGUMİGU