Kudüs Yüksek İslami Heyeti Başkanı Şeyh İkrime Sabri ve beraberindeki heyet, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Samsun Şube Başkanı Haluk Tan'ı ve üyeleri ziyaret etti. Ziyarette iki ülke arasındaki ilişkiler ve ekonomi konuşuldu.

KUDÜS'TE DUA ETTİK

Yüksek İslam Komisyonu Başkanı Sheikh Akrama Sabri, "15 Temmuz tarihinde İsrail'in Mescid-i Aksa'ya da operasyonu oldu, tutuklamalar yaşandı. Bu dava için elimizden geleni yapacağız. Son dönemlerde Fetih ile Hamas arasında sulh açısından yakınlaşma var. 15 Temmuz'da Türkiye için Kudüs'te dualar ederek, nöbet tuttuk. Müslüman kardeşlerimiz, Filistinlilerin topraklarını Yahudilere sattığını sanıyorlar, Filistinliler topraklarını Yahudilere satmadı. Bu bilinçli olarak aleyhimize yapılan propaganda. Filistinliler geçmişten günümüze kadar ellerindeki topraklarını tutmak için mücadele ediyor' şeklinde konuştu.

FİLİSTİN BİZİM KARDEŞİMİZ

Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren Başkan Haluk Tan ise, 'Bizler Türkiye olarak Müslüman kardeşlerimizin yanında olmaya gayret ediyoruz. Filistin bizim kardeşimizdir ve her zaman yanınızdayız. Yaşadığınız sıkıntılı süreçten bir an önce kurtulmanız için dua ediyoruz. Ayrıca Filistin'de ekonominin güçlü olması ülkeyi güçlendirir. Güçlenen ülkelerin özgürleşmesi hızlanır. Filistin'in kurtulması için ülkenin, ekonomik anlamda büyüme sağlaması gerekiyor' ifadelerini kullandı.

Ziyarete Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Yüksek İslam Komisyonu Başkanı D. Hasan Dweik Al Kuds, Üniversite Rektör Yardımcısı Subhi Siyam Abna'a AL Kuds, Futbol Kulübü Başkan Yardımcısı Naser Al Tutunji, Kudüs Bloku'nun İcra Direktörü Taher Al Dissi de katıldı.