Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde iki 'teknoloji sınıfı' düzenlenen törenle açıldı.

Turkcell tarafından eğitime destek vermek amacıyla yapılan sınıflarda, öğrencilere kodlama ve yazılım eğitimi verilecek. Sınıfların açılış töreninde konuşan Turkcell Finansal İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Aksu, "Bu okuldaki 800 öğrenci, bilgisayar ve internet teknolojileri, mimari donanım ve 3D printer gibi olanaklarla geleceğe daha güzel hazırlanacak. Engelsiz Eğitim Programı ve Zeka Küpü projelerimizle yüzlerce teknoloji sınıfı ve meslek atölyeleri kurarak 20 binden fazla öğrencinin gelişimine katkı sağladık" ifadelerini kullandı.

İNSANA YATIRIM YAPIYORUZ

Sadece bir operatör firması olmadıklarını vurgulayan Aksu, "Teknolojiye yatırım yapıyoruz. İşletme sermayesi para değildir, sermaye insandır. Turkcell olarak insana yatırım yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde bu yatırımlara devam edeceğiz, bu fırsatları Türkiye'nin dört bir yanına taşıyacağız. Projelerimizi hazırlarken toplumdan aldığımızı teknoloji ve bilimle harmanlayarak topluma geri vermeyi hedefliyoruz. Ülkemize, dolayısıyla içinde yaşadığımız topluma sosyal ve ekonomik anlamda katkı sağlamak, insanlarımızın yaşamlarını teknolojiyle iyileştirmek bizim en büyük önceliğimiz" şeklinde konuştu.

2023 HEDEFİ İÇİN ÖNEMLİ

Turkcell'e katkılarından dolayı teşekkür eden Samsun Valisi Osman Kaymak, "Turkcell, yeniliklerle bizi tanıştıran bir kurum. Şüphesiz, Türkiye dünya ile yarış içerisinde. 2023 hedefi doğrultusunda insan sermayesi çok önemli, gençlerimizi çok iyi yetiştirmeliyiz" sözlerini kaydetti. Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun ise, "21. yüzyılın niteliklerine ve temel becerilerine sahip bireyler yetiştirmeliyiz. Medeniyeti yöneten ülkelerin en önemli özelliği bilimi ve teknolojiyi yönetmeleri" dedi.

YATIRIMLAR ÇOĞALMALI

Yeni teknolojilerle buluşmanın önemine değinen Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Turan Çakır, "Fiziki anlamda Samsun'un en önemli okullarından biri. Günümüzde yapay zekadan bahsediyoruz, bunun altyapısı bu teknoloji sınıflarında oluşturuluyor. Bu yatırımların çoğalması gerek. Samsun'da ilk defa böyle bir sınıf açılıyor, diğer kurumlarda yapılmasının da önünü açıyor. Teknoloji ve bilimi ne kadar kullanabilirseniz o kadar ilerliyorsunuz" ifadelerine yer verdi.
Törene ayrıca Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Şükrü Berk ASKAR