Samsun Valisi Osman Kaymak, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Kaymak, mesajında, Cumhuriyetin kurucusu Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul ettiği 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde tüm öğretmenlerin gününü kutladı.

Öğretmenliğin bedeli hiçbir maddi karşılıkla kıyaslanmayacak kadar saygın, sınırları okul ve sınıf duvarları ile tarif edilemeyecek kadar ağır sorumluluk isteyen sevgi ve fedakarlık üzerine kurulu, özel ve kutsal bir meslek olduğunu ifade eden Kaymak, bu onurlu mesleğin malzemesinin insan olduğunu vurguladı.

Hemen her mesleğin toplumdaki bireylere kazandırılmasının öğretmenlik sayesinde olduğuna işaret eden Kaymak, şunları kaydetti:

"Öğretmen; bir çocuk için, anne kadar sıcak ve şefkatli, baba kadar güvenilir ve koruyandır. Öğretmenler toplumu yönlendiren, geleceğe hazırlayan bir değer ve kaynaktır. İnsanların ve toplumların yetişmesinde ve şekillenmesinde taşıdıkları bu önem dolayısıyla öğretmenler, milletlerin hayatında da eşsiz bir yere sahiptir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin çağdaş, demokratik, ulusal değerlerimize bağlı yetiştirilmesinde büyük emeği olan öğretmenlerimiz ilimizde de bir çok projede başarılı çalışmalar gerçekleştirmektedir. Samsun'da yaklaşık 18 bin öğretmenimizin katılımda bulunduğu, eğitimde kaliteyi yakalamak ve sürdürebilmek amacıyla geliştirilen bir sistem olan 'Maarif Hareketi Projesi' bu projelerden birisidir. Bu projeyle, 9 alandan oluşan performans kriterleri ile kurumların performansları interaktif bir sistem ile ölçülmektedir. İl genelindeki yaklaşık bin 300 kurum, 270 bin öğrenciye ve yüz binlerce veliye yönelik faaliyetleri içeren projenin eğitim paydaşlarına olan etkisi hemen kendini göstermiş, proje öncesinde 68 bin 506 öğrenci yetiştirme kurslarından faydalanırken projenin birinci yılı sonunda bu sayı 76 bin 67 öğrenciye çıkmıştır. Yine, 'Maarif Hareketi Projesi' kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan, kitap okumayı sevdirmeyi amaçlayan 'Oku, Anla, Yaşa Projesi' ile 144 bin 992 öğrenciye ulaşılmıştır. Öğretmenlerimizin başarılı daha nice projelere imza atmaları dileklerimle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygıyla, rahmetle anıyor ve tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum."


AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Türkiye'nin 2023 hedeflerinin gerçekleştirebilmesinin ancak vatanperver, bilinçli, birikimli, milli ve manevi değerleri özümsemiş nesillerle mümkün olacağını söyledi.

YAŞATMAK GÖREVİMİZ

Öğretmenlere olan şükran borcunun asla ödenemeyeceğini belirten Kırcalı, "24 Kasım devletimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk'e 'Başöğretmenlik' ünvanının verildiği önemli bir tarih. Hepimizin ortak görevi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emanet ettiği ülkemizi ve Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak. Bu yolda fedakar öğretmenlerimiz en önemli mensuplarımız. Öğretmenlerimiz cumhuriyettir, geleceğimizdir. Öğretmenlerimiz sevgi, fedakarlık, bilgi, bilgelik ve kahramanlıktır. Üzerimde emeği olan öğretmenlerim ve tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü en içten duygularımla kutluyor, her bir öğretmenime saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum. Başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere, şehit olan ve ebediyete yolcu ettiğimiz tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum" dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 24 Kasım 1928 tarihinde 'başöğretmen' sıfatını alması vesilesiyle kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Geleceğin teminatı olan çocukların eğitimi uğruna ülkenin dört bir yanında fedakarca görev yapan görev yapan öğretmenlerin emeğini takdir ve şükranla karşılağını ifade eden Köktaş, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Milletimizin her bir ferdinin, kendisi ve çocukları için öğretmenlerimize her zaman şükran borcu var. Türkiye bugün dünyanın saygın ve güçlü devletlerinden biri haline gelmiş ise bunun en önemli paylarından biri, hiç şüphesiz, fedakar, cefakar öğretmenlerimize ait. Bu anlamda geleceğimize ilişkin hedeflerimize de ulaşabilmemiz adına yine en büyük görev, öğretmenlerimize düşüyor. Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasında ve 2053, 2071 vizyonlarını hayata geçirmesinde, öğretmenlerimizin yüksek katkıları ile yetiştirecekleri özgür düşünceli, nitelikli, eğitimli nesiller sayesinde çok daha kolay ulaşacağına inancımız tam."

AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda öğretmenliğin fedakarlığın, özverinin ve erdemin vücut bulduğu, insanoğlunun var oluşundan bu yana süregelen kutsal bir meslek olduğunu söyledi.

GELECEĞE UMUTLA BAKIYORUZ

Kurt mesajında, "Öğretmenlik, maddi karşılıkla bedelinin ödenmesi mümkün olmayan, fedakarlığın, özverinin ve erdemin vücut bulduğu, insanoğlunun var oluşundan bu yana süregelen kutsal bir meslek. Yurdumuzun dört bir köşesinde geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetiştiren, onları en iyi şekilde gelecek yıllara hazırlayan öğretmenlerimiz bizlerin de geleceğe umutla bakmasında en büyük rolü oynuyorlar. Yüz yıllar boyu devam eden ve bugün ülke olarak yüklendiğimiz tarihi misyon ve sorumluluklar, yarının büyük Türkiyesini yetiştirecek olan öğretmenlerimiz sayesinde devamlı olacak" dedi.

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Göksel mesajında, 'Cumhuriyetin erdemini öğreten, milletçe toplu olarak çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmayı hedefleyen ve bu hedefe ulaşmak için de kararlılıkla yürüyen öğretmenlerimiz, yetiştirdikleri öğrencilerinin; vatan sevgisi, fikir hürriyeti ve insanlık meziyetinin kıymetli birer timsali olmalarını sağlamak için yüce bir görev üstlenmişlerdir. Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında olan öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın bir meslektir. İdealini ve heyecanını daima taze tutan kendini her zaman yenileyen siz değerli öğretmenlerimizin sayesinde ülkemiz, her alanda kalkınmış ve gelişmiş bir dünya devleti haline gelecektir" dedi.

FEDAKARCA ÇALIŞIYORLAR

Başkan Göksel, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Öğretmenlerimizin ülkemizin dört bir yanında nasıl fedakarca görev yaptıklarını görüyoruz, biliyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitimi uğruna verdikleri emekleri büyük bir takdir ve şükranla karşılıyoruz. Milletçe öğretmenlerimize şükran ve minnet borçluyuz. Bu duygu ve düşüncelerle; Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyor, görevi başındayken şehit olan bütün öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyorum."

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Öğretmenlik mesleğinin, dünyanın en kutsal mesleği olduğunu dile getiren Akcagöz, öğretmenlere minnet borçlu olduklarını ifade etti. Akcagöz mesajının devamında, 'O halde her siyasi iktidarın amaçlarından bir tanesi de öğretmenini rahat ettirmek olmalı. Güzel bir gelecek diliyorsak, öğretmenlerimizi tam donanımlı olarak sahaya göndermeli ve emeklerinin karşılığını da layıkıyla vermeliyiz. Ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, aynı zamanda başöğretmen sıfatını da taşıyor. O, bu milletin başöğretmenidir. Milletine öğretmenlik yapmış, büyük bir devrimcidir. Hükümet tarafından, ülkede yetişmiş binlerce eğitimci/öğretmen varken, bir gemi mühendisi olan İsmet Yılmaz'ı Milli Eğitim Bakanı olarak tayin etmesi, ciddiyetten ne kadar uzak olunduğunun göstergesidir. Meslekten gelmeyen bir bakanın, öğretmenlerin sıkıntılarını bilebilmesi de mümkün görünmüyor. Bu vesileyle, özveriyle çalışan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum' ifadelerini kullandı.

MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayımladıığı mesajda, "Başta başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarım" dedi.

YILIN HER GÜNÜ HATIRLANMALI

Tekin mesajında, "Geleceğimizin umudu olan çocuklarımızın ahlaklı, eğitimli, vatanına milletine sadık birer fert olarak yetişmesinde en önemli rolü oynayan hepimizin hamurunu yoğuran elleri öpülesi öğretmenlerimizin değerini ve toplum nezdindeki itibarlarını korumalarını ve hatta arttırılması gerektiğini tüm samimi duygularımla dile getirmek istiyorum. Milli eğitimin bir ülkenin en önemli hususu olduğunu ve öğretmenlerimizin de bunun mimarı olduğunu unutmamak gerekiyor. Diğer yandan öğretmenlerimizin sorunlarını çözmek ve onların sorunsuz bir şekilde eğitim vermelerini sağlamak devletimizin başlıca görevi" ifadelerine yer verdi.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, "En değerli varlıklarımızı olan çocuklarımızı gerekli bilgi ve donanımla yetiştirerek geleceğimizi inşa eden öğretmenlerimizin bu özel günü kutlu olsun" dedi

DEĞERİ ÇOK BÜYÜK

Her insanın hayatında vazgeçilmez bir öneme sahip öğretmenin kutsal bir görev ile vazife icra ettiğini söyleyen Başkan Tok, "Öğretmenlik, 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' anlayışını ifade eden çok seçkin bir görevdir. Öğreticilik kutsaldır. Çünkü iyiyi kötüden, güzeli çirkinden doğruyu yanlıştan ayırma vazifesini Allah, Peygamberlerine vermiştir. Toplumları ve bireyleri, ışığıyla aydınlatan, kendileri tükendikçe pırıl pırıl bir gelecek üreten öğretmenlerimize gereken hürmetin en güzeline layıktır" dedi.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 24 Kasım'ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Başöğretmen' ünvanını aldığı tarih olduğuna dikkat çekerek, en büyük savaşın cehalete karşı açılan savaş olduğunu söyledi. Taşçı mesajında, bölücü vatan hainlerinin hedefi olan şehit öğretmenleri de rahmetle andı.

EN BÜYÜK SAVAŞ CEHALETLE

24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili yayımladığı mesajında, geleceğin inşa edilmesinde en büyük sorumluluğun öğretmenlerin omuzlarında olduğunu ifade eden Başkan Taşçı, 'Öğretmenlik bir meslekten daha ziyade, hayatını milletinin çocuklarını yetiştirmeye adamışlığın adıdır. En büyük savaş cehalete karşı açılan savaştır ve öğretmenler, bu savaşın başkumandanlarıdır. En değerli varlıklarımız olan çocuklarımızı bir an olsun tereddüt etmeden teslim ettiğimiz kıymetli öğretmenlerimiz zor şartlar altında kutsal bir görevi yerine getirmektedir. Türkiye'nin dört bir yanında, bazen zor koşullarda olsa da, milletinin çocuklarını yetiştirmek için canını dişine takan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü saygıyla kutluyorum" dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü içerisindeki tesislerde görev yapan öğretmenlerle bir araya geldi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, Başkan Yardımcısı Alican Usta ile Kültür ve Sosyal İşler Birimi Müdürü Hamza Aygün'ün de katıldığı programda, eğitimcilere gül vererek Öğretmenler Günü'nü kutlayan Başkan Genç, pasta da kesti.

ÖĞRENCİLERDEN KUTLAMA

Canik Türk Telekom Lisesi öğrencileri de, öğretmenleri ile birlikte Öğretmenler Günü dolayısıyla eski bir eğitimci olan Başkan Genç'i ziyaret ederek, Öğretmenler Günü'nü kutladı. Öğrencilerle sohbet eden Başkan Genç, gençlerin sanatla, bilim ve teknolojiyle iç içe olması için projeler ürettiklerini belirterek, 2023 yolunda en önemli gücün milli ve yerli hafızaya sahip gençlik olduğunu ifade etti.

KUTSAL BİR MESLEK

Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğuna vurgu yapan ve mesleğinin eğitimci olmasından her zaman onur duyduğunu ifade eden Başkan Genç, "Daha güçlü bir Türkiye'yi şekillendirecek olan gençlerimizi geleceğe hazırlayanlar şüphesiz ki öğretmenlerimizdir. Geleceğimizi yetiştiren öğretmenlerin omuzlarına yüklenen yük ağır ve verilen sorumluluk büyük. Dolayısıyla yeni Türkiye'yi, 2023, 2053 ve 2071 Türkiye'sini inşa edecek olan öğretmenlerimizdir' dedi.

GELİŞİMİN ANAHTARI

Daha güçlü ve daha kalkınmış, güçlü bir Türkiye'nin yolunun eğitimden geçtiğine vurgu yapan Genç, "Aynı zamanda bir eğitimci olarak, geleceğimiz adına eğitime destek, her zaman bizim de öncelikli hedeflerimiz arasında olmuştur. Canik Belediyesi olarak geleceğimize yönelik projeler üretirken en çok eğitime yatırım yapıyoruz. Hayata geçirdiğimiz eğitim yatırımları ile öğretmenlerimiz çok daha sağlıklı ortamlarda görevlerini yapmaktadır. Bu vesileyle bütün eğitimcilerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum" diye konuştu.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesajı yayımladı. Togar, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 24 Kasım 1928 yılında 'Başöğretmen' unvanının verilişi ile birlikte her yıl öğretmenler günü olarak kutlanan bu önemli günde tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum. Geleceğin mimarı, aydınlık yarınların yol göstericisi hiç şüphesiz ki fedakar ve cefakar öğretmenlerimizdir. Temelinde emek, özveri, sabır ve hoşgörü ile bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülmeyecek kadar değerli ve saygın bir meslek olan öğretmenlik; geleceğin inşasında hayati roller üstleniyor. Ayrıca bu kutsal meslek uğrunda şehit düşen ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi de rahmetle ve minnetle anıyorum."

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu'nun, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Topaloğlu mesajında, 'Öğretmenlik insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleği. Ürünü insan olan ve başlı başına bir amaç olmaktan öte, bizleri yüce gayemize ulaştıran bir vasıftır öğretmenlik. Bu yüzden öğretmenlerimize zor görevler düşüyor. Geleceğin güvencesi eğitime, eğitim ise öğretmene dayalı. Dinimiz, geleneklerimiz ve kültürümüzde çok ayrı bir yere sahip olan öğretmenlik mesleği, Hz. Ali'nin 'Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum' sözüyle, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli, yüksek seciyeli muhafızlar ister. Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır' sözüyle hak ettiği değeri buluyor. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum' ifadelerini kullandı.

Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajda, öğretmenlerin en zor şartlar altında bile Türkiye'ye ışık olduğunu söyledi.

FEDAKARLIKLARIN EN BÜYÜĞÜ

Öğretmenlerin üstlendiği misyonla 2023 hedeflerine emin adımlarla yürüyen Türkiye'nin geleceğinin inşasında büyük pay sahibi olduğunu belirten Başkan Uyar, "Öğretmenlerimiz geçmişte olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumunda. En zor şartlarda bile, ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakarlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti gösteren tüm öğretmenlerimizin günü kutlu olsun" dedi.

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayımlayarak tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı. Özbalcı, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Öğretmenlik; sabır, özveri ve sevgi kavramlarını harmanlayıp, bu kavramları hayatın bir parçası olarak yaşamaktır. Öğretmenlik, örnek bir yaşam biçimi olup, çocuklarımızı sevginin diliyle yetiştirmek ve onlara rol model olmaktır. Ülkemizin istikbalini çizen öğretmenlerimiz, evlatlarımızı eğiterek, geleceğe hazırlanmasını sağlayan, insanlığı aydınlık yarınlara taşıyan ve bir hayat boyu rehber olmayı meslek edinen isimsiz kahramanlarımızdır" dedi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Murzioğlu, mesajında, "Hayatın bütün zorluklarına ve büyük sorumluluklara rağmen öğretmenlerimizin büyük bir özveri ile genç neslin yetişmesinde en kalıcı ve ciddi katkıyı vermeye devam ediyor olmaları, geleceğimiz açısından en büyük güvencemizdir. Öğretmenlerimizden beklentimiz, çocuklarımıza ve gençlerimize, düşünmeyi, düşünerek bilgi üretmeyi, araştırmayı, akılcılığı öğretmeleri, onları eleştirel düşünce sistemine sahip, kişilikli, kendine güvenen, ülkesini ve milletini seven, milli ve manevi değerlerini özümsemiş bireyler olarak yetiştirmeleridir" dedi.