CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nun Türkiye'de üretilecek yerli otomobil için Havza OSB'yi işaret etmesi ve bu konuda çalışmalar yaptıklarını söylemesi üzerine, bu yatırımın Samsun'a gerçekleşmesi halinde Karadeniz Bölgesi'nin kazanacağını söyledi.

KARADENİZ YATIRIMI

Havza OSB'nin altyapısıyla yerli otomobil üretimi için en uygun arazi olduğunu kaydeden Zeybek, "Yerli otomobil üretimi için en uygun arazi, ÇED raporlarıyla ve tamamlanmış altyapısıyla Havza OSB olması gerekiyor. 700 dekar alan ama burası daha da büyüyebilir. Her şeyden önce burası bir tarım arazisi de değil. Karadeniz'e bağlanan yolun üzerinde, yük treni ve ilerleyen zamanlarda da hızlı trenin geçeceği güzergah üzerinde. Türkiye'nin neresinde olursa olsun bu yatırımın gerçekleşmesini istiyoruz ama bölgemizin gelişmesi açısından da bu büyük projenin burada yapılması hepimizin temennisi. Bu aslında bir Karadeniz yatırımı. Çevre illeri de kapsayan bir istihdam kapasitesine sahip. Bu yatırımla birlikte Samsun metropol konumuna da gelebilir" diye konuştu.

BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Yerli otomobil yatırımı için çok fazla aday olduğunu belirten Zeybek, "Ancak Aksaray'da, Konya'da, Mersin'de, Kocaeli gibi şehirlerde bu tip yatırımlar çok fazla. Geriye bu konuda yatırımı olmayan tek bölge Karadeniz. Bu yatırım yapılırsa diğer sanayi yatırımlarının da bu bölgeye gelmesini sağlayacak. Bu teknolojide kullanılacak insan gücü de çok önemli. Milletvekillerine büyük görev düşüyor, yatırım noktasında yetkimiz olmasa bile, iktidar partisinin milletvekillerinin bu konuda her dediğini, her türlü koşulda kabul edip, gerekirse 24 saat çalışarak üzerimize düşen görevleri yapmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU