DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, 'OHAL değil demokrasi' konulu basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan KESK MYK Üyesi İlhan Yiğit, "OHAL ve KHK'lar millete karşı tek adam rejiminin kurulması için kullanıldı. Bu dönemde TBMM etkisizleştirildi, muhalif olduğu için her meslekten kamu çalışanları ihraç edildi. Basın yayın organları kapatıldı, OHAL, tek sesli Türkiye inşa etmek için kullanıldı" ifadelerini kullandı.

130 BİN EMEKÇİ İHRAÇ EDİLDİ

Darbe ile ilişkileri somut olarak saptanmadan insanların ihraç edildiğini savunan Yiğit, "Hiçbir somut delile dayanmadan 130 binin üzerinde kamu emekçisi işinden edildi. 50'nin üzerinde emekçi bu dönemde intihar etti. 4 bin 99 KESK, 2 bin DİSK, 3 bin TMMOB üyesi ve 3 bin 342 hekim kamudaki görevinden ihraç edildi. Bir kişinin talimatıyla çalışan ve tüm muhalifleri keyfi biçimde tutuklayan mahkemeler on binlerce insanı mağdur etti" şeklinde konuştu.

Açıklamaya Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Doğan, SES Genel Sekreteri Pınar İçel Çepe, BES Kadın Sekreteri Banu Aykaç, Yapı Yol-Sen MYK Üyesi Hava Avcı katıldı.

Şükrü Berk ASKAR