Samsun ve bölgenin en prestijli radyo istasyonu Haber Radyo sanata katkı sağlayan destek yayınlarına devam ediyor. Haber Radyo Genel Yayın Yönetmeni Cumhur Kocaoğlu'nun stüdyo konukları Kadri Özcan'ın kaleme aldığı RE-MEDEA oyununun yönetmeni Hakan Alkan, Karma Sahne'nin sanat yönetmeni Metin Piyale ve oyunun yönetmen yardımcısı Emrah Güven oldu.

BİR KADININ VAROLMA MÜCADELESİ

2015 yılında yedi kişilik bir ekip tarafından kurulan Karma Sahne 2017-2018 yılı Tiyatro sezonunun ilk oyunu olan RE-MEDEA'yı 12 Kasım'da Gazi Sahnesi'nde Gala ile seyircileriyle buluşturmuştu. Oyunun Yönetmeni Hakan Alkan, Haber Radyo Genel Yayın Yönetmeni Cumhur Kocaoğlu'nun stüdyo konuğu olarak RE-MEDEA'ya dair tüm soruları cevapladı. Yönetmen Alkan; 'RE-MEDEA Karadeniz Bölgesi'nden bir oyun. Antik çağda geçen ve erkek egemen bir toplumda kadının varoluş çığlığının sahneye konulmuş hali. Bir kadının aşkı için nelerden vazgeçebileceği, neleri elinin tersiyle itebileceğinin göstergesi' diye konuştu.

İKTİDAR, AŞK, SADAKAT

Yönetmen Hakan Alkan, "Bu coğrafyanın ve bizim geçmişimizden izler taşıyor. Altın Post hikayesiyle tanışıyoruz bu anlatıda. Kökeni Ordu civarında olan bu hikaye sonrası iktidar, aşk, aile, sadakat gibi kavramların sorgulandığı ana hikayemize giriş yapıyoruz. Kendisine sadece dişi olma vasfı yüklenmiş bir kadının insan olma halini sorgulaması ve kendini erkeklere karşı var edişine tanıklık ediyoruz" dedi.

Tek perdelik performansa dayalı olarak hazırlanan oyunda Derya Kılıç ve Serdar Işıka rol alıyor. Oyunun özgün müzikleriyse Olcay Saral, kostümü Akın Tezer Tunalı dekoru ise Ersoy Çelikpazu tarafından hazırlanmış. Oyun bugün Gazi Sahnesi'nde ve 21, 28 Aralık'ta Lovelet Sahne'de tiyatro severlerle buluşmaya devam edecek.