Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel-Sen) Samsun Şube Başkanı Suat Yıldız, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın '800 dönümlük bir tersane alanımız var. Burada tersane ile ilgili bir çalışma yapılmayacaksa yerli otomobil için biçilmiş bir kaftan' açıklamasına destek verdi.

ULAŞIM ALTYAPISI HAZIR

Söz konusu alanın ulaşım altyapısı bakımından hazır olduğunu belirten Yıldız, "2002 yılında gündeme gelen Tekkeköy İlçemizdeki tersane alanının deniz, demiryolu, karayolu bağlantıları tamamlanmış olup, yatırıma hazır hale getirilmiş olmasına rağmen, tersane yatırımı bir türlü gerçekleşememiştir. Belki de nasip yerli otomobil üretiminedir. Bütün alt yapısıyla yatırıma hazır hale getirilen bu arazinin, bizler de Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımızın önerdiği gibi yerli otomobil üretimi için kullanılmasının gerek bölgemize, gerek ilimize istihdam açısından katkı sağlayacağını düşünmekteyiz" diye konuştu.

HERKES ÇALIŞMALI

Yatırımın Samsun'a çekilmesi için herkesin çalışması gerektiğini belirten Yıldız, "Hükümet nezdinde Samsun'daki belediye başkanlarının, siyasilerin, şehrimizi yöneten sayın Valimiz başta olmak üzere bütün bürokratların ve sanayicilerimizin birleşerek, bu yatırımın Samsun'a çekilmesi noktasında çalışmalar yapması arzusundayız. Böyle bir yatırım yaklaşık 20 bin kişilik bir istihdam yaratacak, yan sanayilerle birlikte 50 bin kişinin ekmek yiyeceği önemli bir yatırım olacaktır. Bu noktada bizler de sendika olarak, Samsun'da kamuoyu oluşturmak noktasında elimizden gelen katkıyı koyacağımızın bilinmesini isteriz" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU