Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) tarafından yürütülmekte olan Cosme programı kapsamında Avrupa İşletmeler Ağı-Karadeniz Projesi çerçevesinde, 'AB Proje Yazma Teknikleri/Proje Döngüsü Yönetimi' eğitimi düzenlendi.

ÖNEMLİ PROJE

Serra Otel'de iki gün sürecek olan eğitimin açılışında konuşan Samsun TSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yiğit Tören, 'Ülkelerin uluslararası arenadaki gücü, refah düzeyi, sosyal ve kültürel gelişmişlik seviyesi ve hatta yaşam memnuniyeti endeksi gibi pek çok hususun ortak ve en büyük paydası ekonomik gelişmişliktir. Ekonominin belkemiğini ise bugün sizlerin temsil etmiş olduğu KOBİ'ler teşkil etmektedir. Biz Samsun Ticaret ve Sanayi Odası olarak tüm bu saydığım hususlara katkı sağlamak adına KOBİ'lerimizin kapasitelerini geliştirmek için pek çok çalışma yürütüyoruz. Bu alandaki en önemli ve kapsamlı projemiz olan, Cosme programı kapsamında yürüttüğümüz Avrupa İşletmeler Ağı-Karadeniz Projesi çerçevesinde düzenlenen AB Proje Yazma Teknikleri ve Proje Döngüsü Eğitimi vesilesiyle sizlerle birlikteyiz' dedi.

Ardından ise, İçerik Danışmanlık Eğitim Şirketi'nden Eğitmen Zehra Kaya tarafından katılımcılara uygulamalı olarak, 'Proje Döngü Yönetiminin Temel İlkeleri', 'Mevcut Durum Analizi', 'Hedef Analizi', 'Paydaşlar Analizi', 'Sorun Analizi', Strateji Analizi', 'Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı', 'Projelerin Sürdürülebilirliği. İzleme ve Değerlendirme' ve 'Hibe Programlarına Başvuru' konularında bilgi paylaşımında bulundu.