'Gazeteciler, milletin vicdanına ses oluyorlar'

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan Vali Osman Kaymak, basının demokrasinin temel taşlarından biri olduğunu belirterek, tarafsız objektif haber yapan tüm gazetecilerin gününü kutladı. Kaymak, 'Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, ilkeli yayıncılık anlayışıyla olayları tarafsız bir şekilde halka aktararak, vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında, doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses oluyorlar. Basınımızın geçmişte olduğu gibi gelecekte de bu konulara gerekli duyarlılığı göstereceğine ve basının evrensel çalışma ilkelerinden vazgeçmeyeceğine inanıyorum. İletişim teknolojisinin gelişmesiyle birlikte toplumların aydınlanmasında önemli bir rol üstlenen basın, internet medyası ve sosyal medya ile yelpazesini genişletmiş, tek yönlü bilgi paylaşımından, çift taraflı ve eş zamanlı bilgi paylaşımına ulaşmıştır. Gerek yerel, gerekse yaygın basında ilimizde görev yapan basın çalışanlarının, Samsun'u en iyi şekilde tanıtma gayretinde olduklarından şüphemiz yok. Değerli basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyorum' ifadelerini kullandı.

Öncelik, daha özgür bir basın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Karaaslan, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Basının taşıdığı bu önem basın mensuplarımızın ahlak esasları çerçevesinde vazifelerini yerine getirmeleriyle anlam kazanmaktadır. 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında medya kuruluşlarımız, darbeci hainlerin tüm engellemelerine rağmen Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın görüşlerini canlı yayınlar yoluyla halkımıza ulaştırarak ülkemiz için çok önemli görevler ifa etmiş, milletimizin meydanlara inerek darbe girişimini durdurmasını sağlayan çağrıyı dünyaya duyurmuştur. İktidara geldiğimiz günden bu yana adım adım gerçekleştirdiğimiz reformlarla ülkemizi daha özgür bir ülke haline getirmenin mücadelesini vermekteyiz. Gazetecilerimizin görevlerini daha rahat, özgür ve güvenli ortamlarda yapabilmelerini sağlamak önceliklerimiz arasında yer almıştır, bu konuda hassasiyet ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Basın mensuplarımızın demokrasimizin güçlenmesine, ülkemizin ilerlemesine, birlik ve beraberliğimizin korunmasına önemli katkı sağlayacaklarına inanıyorum."


Emekleri takdire şayan

Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Köktaş mesajında, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde bu onurlu mesleği icra eden tüm basın mensuplarının gününü kutlandığını belirterek, "Gazetecilik mesleği, Türkiye'nin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine önemli katkıları bulunuyor. Bu anlamda bugün sadece bu mesleği yapanlar açısından değil, onların açtıkları pencereden dünyayı takip edenler içinde anlamlıdır.
Toplumun ortak sesi, kamuoyunun vicdanını temsil eden basın çalışanlarımız, İlkeli, doğru ve tarafsız yayınlarıyla toplumu bilgilendirmek adına önemli bir görevi yapmaktadır. Bu anlamda gazetecilerin görevlerini en iyi şekilde ifa etmek için gece gündüz, kar kış, yağmur çamur gözetmeden ortaya koydukları çaba takdire şayandır" dedi.

Onlar barışın savunucusu

AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Milletvekili Kırcalı mesajında, '10 Ocak önemli bir gündür. Ülkemizin ve cumhuriyetimizin kurucusu büyük Önder Atatürk basınımızın önemini ifade ederek, 'Basın milletin müşterek sesidir' demiştir. Bu söz söyleyebileceğimiz her şeyi kapsıyor. Basın tüm dünyada çok önemli görevler yapıyor. Basınımız her alanda fedakarca ve zor şartlarda kamu görevi yapıyor ve halkımızı bilgilendiriyor. Demokrasimizin ve barışın savunucusu. Ülkemizde ve dünyada sevgi ikliminin oluşması ve yaygınlaşması için çaba gösteriyor. Bu duygu ve düşüncelerle tüm basınımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en içten duygularımla tebrik ediyor, görevlerinde başarılar diliyor, hizmetleri için teşekkür ediyorum. Bu vesileyle hayatlarını kaybeden ve görevlerini yaparken şehit olan tüm basın mensuplarımızı rahmet ve şükranla anıyorum' ifadelerini kullandı.

Varlıkları çok önemli

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Göksel, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Doğru, ilkeli ve tarafsız yayın yapmak adına çalışan basın mensupları, bilgi akışı sağlamak adına önemli bir görev üstlenmektedir. Basın çalışanlarımız, hangi görüş ve düşünceye sahip olursa olsun tarafsız yayın anlayışı ilkesini kaybetmeden görevlerini yerine getirmektedir. Ulusal, uluslararası ve özellikle yerel basında, etik kural çerçevesinde sorumluluklarını güç şartlarda dahi yerine getirme çabasında olan basın çalışanlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum. Yerel ve ulusal anlamda görev yapan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, görevleri başında hayatını kaybeden basın mensuplarımızı da rahmetle anıyorum."


Özgürlüğün aracı

İYİ Parti Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' nedeniyle mesaj yayınlayarak, basın mensuplarının gününü kutladı. Başkan Süslü mesajında şu ifadelere yer verdi: "Aydınlatıcı ve yol gösterici işleviyle basın, sivil toplumun dinamizmini beslemekte, demokrasinin sağlıklı şekilde işlemesinde ve güçlenmesinde önemli rol üstlenmektedir. Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadırlar. Kamu hizmeti ifa eden değerli basın çalışanlarımızın '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlarım."


Milletin vicdanı

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Tok, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Yazılı, görsel ve işitsel medyanın dışında teknolojik gelişmelerle ilerleme kaydeden internet gazeteciliği, sosyal medya ile farklı bir boyut kazanmış gazetecilik mesleğinin icrası, bir o kadar önem kazanmıştır. Belediye olarak faaliyetlerimizin ve çalışmalarımızın halka duyurulmasında, etkin bir rol üstlenen demokrasinin koruyucusu basın mensuplarımızın ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışı ile sürdürdükleri kamu hizmetlerinden dolayı tüm basın çalışanlarını tebrik ediyor, vefat etmiş tüm gazetecilere Allah'tan rahmet diliyorum."

Birlikte üretiyor, birlikte çalışıyoruz

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, zor şartlarda halkın haber alma özgürlüğünü temsil eden gazetecilerin, bu özel günlerini kutladı. Başkan Taşçı, 'Çalışmalarımızda en önemli güç kaynaklarımızdan birisi de gazetecilerdir. Samsun medyası bu anlamda, Türkiye'nin en önemli ve güçlü medya yapılarından birisidir" ifadelerini kullandı.

ZORLU GÖREV

Gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu, bütün zorluklarına rağmen, halkın haber alma özgürlüğünü en iyi şekilde temsil etmek için mücadele eden gazetecilerin, önemli kamusal bir hizmet verdiğini söyleyen Başkan Taşçı, "Gazetecilik, sorumluluğu ve zorlukları büyük bir meslek. Bütün bu zorluklara katlanıyor olmalarının tek nedeni de, mesleklerine duydukları büyük aşktır. Sorumluluğun bilincinde, ülkesinin menfaatlerini, şehrinin önceliklerini kendisine görev edinen tüm gazetecilere, büyük saygı duyuyorum' dedi.

Demokrasinin kalesi


Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Şahin mesajında, 'Haber verme, denetim, eleştiri, eğitim, eğlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri olan basının demokrasilerde çok büyük önemi var. Devletimizin ve cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği gibi, 'Basın milletin müşterek sesidir.' Basın bir şehrin markasıdır. Hepimiz için çok önemlidir. Fedakarca ve zor şartlarda görev yapan gazetecilerimizin içinde bulunduğu tüm problemlerinin çözülmesini canı gönülden diliyorum. 15 Temmuz FETÖ hain darbe
girişiminde de bir kez daha gördüğümüz gibi basınımız demokrasinin kalesidir. Basınımızın yaptığı görevi her zaman takdir ettim. Basınımızın seviyeli eleştirilerinden, yaptıkları haberlerden ve makalelerden her zaman faydalanıyorum. Bu duygu ve düşünceler içerisinde tüm gazetecilerimizin ve basın mensuplarımızın 10
Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Ülkemizde ve ilçemizde hayatını kaybeden ve görev başında şehit olan tüm gazetecilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum'
ifadelerine yer verdi.

Meşakkatli bir görev


10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, gazeteciliğin, fedakarlık ve sorumluluk isteyen, zor şartlarda yapılan bir meslek olduğunu kaydetti. Kul mesajında, 'Gazetecilik, kamuoyunu bilgilendirmek adına mesai kavramı olmadan haber peşinde koşarak, zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde objektif haberler ile halkın bilgilendirilmesini sağlayan, diğer bir taraftan da vatandaşların talep ve beklentilerini dile getiren bir meslek. Gece-gündüz demeden, her iklim şartında halkı bilgilendirmek adına haber peşinde olan gazeteciler, son derece zor ve meşakkatli bir görevi icra ediyor. Bir nevi amme hizmeti de yapan basın mensupları, biz kamu yöneticileri ile halk arasında köprü vazifesi de görüyor. Tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum' ifadelerini kullandı.

Yılmadan çalışıyorlar


19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Basının demokrasinin vazgeçilmez unsurları arasında yer aldığını belirten Topaloğlu, yerelde, ulusalda gazetecilerin halkın haber alma ihtiyacını karşılamaları açısından çok önemli bir görevi yerine getirdiklerini belirtti. Topaloğlu, 'Gazetecilik, fedakarlık ve sorumluluk isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir meslek. Kamu yararına hizmet yapmakta olan gazeteci arkadaşlarımız, ülkemizin olduğu gibi ilimizin, ilçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlıyor. Basın çalışanları her türlü zor şartlarda çalışmayı ilke edinerek, yılmadan görevlerini yerine getirmek için çalışıyorlar. 19 Mayıs Belediyesi olarak her zaman olduğu gibi doğru, ilkeli ve tarafsız habercilik yapan basın yayın kuruluşlarımıza ve çalışanlarına her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Zor şartlar altında, meslek etiğinden taviz vermeden, çalışmalarını sürdüren tüm basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum' ifadelerini kullandı.


Önemli görev üstleniyorlar

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Gazetecilik mesleğinin, toplumsal bilinci arttırmak, güçlendirmek ve kamu yararını her zaman ön planda tutmak açısından önemli bir yere sahip olduğunu belirten Başkan Murzioğlu, 'Halkın gözü ve kulağı olan, zor şartlar altında çalışan basın sektörünün emekçileri, değerli arkadaşlarımızın Çalışan Gazeteciler Günü'nü en içten duygularımla kutluyorum. Samsunumuzun gerek ekonomik gerekse sosyal olarak geldiği noktada sivil toplum örgütlerinin yanı sıra basın kuruluşlarımızın katkısı azımsanmayacak derecede büyüktür" dedi.