Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, 2017-2018 eğitim öğretim döneminin ilk yarısını değerlendirdi. Samsun'da eğitimin niteliğini artırmak amacıyla önemli projeler hayata geçtiğini belirten Esen, ara dönem tatiliyle ilgili velilere ve öğrencilere uyarılarda da bulundu.

HER İLÇEYE KODLAMA ATÖLYESİ

Çok ciddi problemlerle karşılaşmadan bir dönemi geçirdiklerini söyleyen Esen, "Her dönem yeni hedeflerle yolumuza devam ediyor. Bu yıl yönetici, öğretmen, öğrenci ve aile akademisi olmak üzere dört akademi oluşturduk. Bu çalışmanın eğitimin niteliğini artıracağına inanıyoruz. Akademi sayesinde öğrencilerin inovasyon ve girişimcilik gibi konulara ciddi ilgi duyduklarını farkettik. Önümüzdeki dönemde de bu çalışmalara devam edeceğiz. KODLASAM projesiyle 17 ilçemizin tamamında kodlama atölyeleri kurup, çocuklarımızı inovatif yetiştirip bilişim teknolojisiyle buluşturacağız. Döneme başlarken önemli parametrelerden birisi de normal eğitime geçiş süreciydi. Yapılan çalışmalarla 2019'daki tekli eğitim hedefimize ulaşacağız" diye konuştu.

KENDİNİZİ HARAP ETMEYİN

Karnelerin öğrencilerinin kişiliklerini ölçmediğini söyleyen Esen, "Karne, öğrencilerimizin dönem içerisinde gördükleri derslerde elde ettikleri kazanımları ölçen rakamsal ifadeler. Karnelere böyle yaklaşmanın faydalı olduğunu düşünüyorum. Öğrencimizin kırık notu varsa, bu onun şahsiyetine verilmiş bir not değil. Kırık nottan sadece öğrenci sorumlu değil. Ben de, aile de, toplum da sorumlu. Eğer yolunda gitmeyen bir şey varsa, sorumluluklarımızda eksik bıraktığımız şeyler var demektir. Problemi öğrenciye odaklayarak sorumluluklarımızda kurtulamayız. Bu kırık notların telafisi var. İkinci dönemi bunları düzeltmek için fırsat olarak görmeli, kendimizi harap etmemeliyiz. Velilerin de öğrencilere bu şekilde yaklaşmasını arzu ediyorum" ifadelerini kullandı.

ÖDEV YOK

Tatillerin öğrencilerin sporla ve sanatsal aktivelerle kendilerini rahatlatacakları bir dönem olduğunu kaydeden Esen, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: "Tatilde öğretmenler öğrencilere ödev vermeyecek. Ancak kitap okumayı sadece bir ödev değil, bir insani sorumluluk olarak ele aldığımız için çocukların bol bol kitap okuması velilerin de kitap okumaya teşvik etmesi ödev sayılmayacaktır. Öğrencilerimizin gençlik merkezlerindeki ve halk eğitim kurslarındaki etkinliklere katılmalarını tavsiye ediyoruz. Hepsinin dinlenip, zinde bir şekilde yeni döneme başlamasını arzu ediyoruz."

Zerrin SOMUNCU / ÖZEL HABER