Havza OSB'de 75 milyon lira tutarında yatırım yapacak Gemikaya Holding Arkoz Gazbeton yetkilileri ve Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (TSO) Erkan Acar, Belediye Başkanı Murat İkiz'i makamında ziyaret etti.

350 KİŞİYE İSTİHDAM

Gemikaya Holding CEO'su Murat Avcı, Havza OSB'nin ikmal imkanları ve çevredeki taş ocaklarının zenginliği ile kendileri için önemli avantajlar sunduğunu belirterek, "Demiryolu bağlantısı, karayolu ve deniz yoluna yakınlığı ile Havza OSB yatırım için çok uygun. Ayrıca yapmış olduğumuz incelemeler ile bölgede bulunan taş ocağı rezervleri de bizim için ayrı bir avantaj. Karadeniz pazarına hitap edecek tesisimiz için en uygun bölge Havza. İnşallah 75 milyon liralık bir yatırım planlıyoruz ve kurulacak fabrikamızda 350 kişi istihdam edilecek. Önümüzdeki hafta içerisinde yer tahsisi için başvurumuzu yapacağız ve bir yıl gibi bir sürede faaliyete geçeceğiz" dedi.

DESTEĞİMİZ SÜRECEK

Havza TSO Başkanı Erkan Acar ise yapılacak yatırımın önünü açmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, "Amacımız Havzamıza yatırım kazandırmak. Yatırım için ilçemize gelen herkese kapımız açık ve elimizden gelen imkanı sağlayacağız. Yapılacak yatırım ile bölgemizde bir çok iş koluna hareketlilik getirecek ve artı istihdam ile iş imkanı sağlayacak. İnşallah ilçemiz, organize sanayi bölgesi ile birlikte daha büyük ve güçlü bir ilçe haline gelecek" diye konuştu.

KAPIMIZ AÇIK

Kurulacak üretim tesiste 350 kişinin istihdam edilecek olmasının mutluluk verici olduğunu belirten Belediye Başkanı İkiz, 'İnşallah burada yapılacak yatırımlar ile ilçemizde istihdam sorunu kalmayacak. Havza Belediyesi olarak ilçemize gelecek her yatırımcıya kapımız açık. Havza OSB, sunduğu imkanlar ile yatırımcıların gözbebeği ve öncelikli tercihleri arasında yer alıyor. İlçedeki istihdam sorunun çözülmesi için OSB'nin bir an evvel hayata geçmesi çok önemli. Bunun içinde sizin gibi girişimci ve yatırımcılara ihtiyacımız var. Bizler OSB'ye gelecek yatırımcılarımızın yanında olacağız ve elimizden gelen tüm desteği vereceğiz. İnşallah yatırınız öncelikle ülkemize, bölgemize ve sizlere hayırlı olur" ifadelerine yer verdi.