Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın sahte engelli raporlarını engellemek için yeni düzenlemelerinin yapılmasına ilişkin açıklamalarını değerlendiren Samsun Tabip Odası Başkanı Murat Erkan, iddia edildiği kadar sahte rapor varsa, bugüne dek ne kadar soruşturma açıldığının da kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini belirtti.

BÜROKRATİK SİLSİLE VAR

Engelli raporlarlarının tek bir hastane kanalıyla verilme kararının gerekçesinin çok ağır olduğunu söyleyen Erkan, "Sahte raporla ilgili iddialarda bulunuluyor ancak ben hiç bu konuda soruşturma açıldığını duymadım. Bu kadar aşikar bir şey varsa, neler yapılmış merak ediyorum. Sağlık ortamına da ağır bir yük getirecek. Şu an bırakın bir heyet raporunu, durum bildirir rapor alırken bile ciddi bürokratik bir silsile var. Bu yüzden sağlık sisteminde engelli raporlarının istismar ediliyor iddialarının gerçeği yansıttığını düşünmüyorum. Raporlar kolay verilmiyor, hekimler ciddi tartışıp veriliyor. Bir kişi de vermiyor, bir heyet veriyor. Rapor oranlarının da çizelgeleri var. Bu tip iddialar doktorları töhmet altında bırakıyor, hem de yanlışlığın giderilmesinde yine hekimler kullanılıyor. Engelli vatandaşların birçok süreçten geçip de aldığı raporlarda, sahte raporlar varsa ne gibi soruşturmalar yapıldı? Bakanlığın bunları da açıklaması lazım" ifadelerini kullandı.

HEKİMLER RAHATSIZ

Engellilerin problemlerinin giderilmesi için düzenleme yapılmasının olağan bir durum olduğunu kaydeden Erkan, "Bakan Demircan'ın açıklamasında iyi niyetli olduğunu düşündüğüm, 'Doktor hastanın ayağına gidecek' ifadesi hekimler adına bizi rahatsız etti. Bunu söylemeye gerek olduğunu düşünmüyorum, hekimlik görevlerimiz içerisinde zaten bu var. Eğer evinden gelemeyecek özellikte bir hasta varsa zaten gidilip ona bakılır. Ancak şimdi ifade edilince daha önce yapılmıyormuş gibi bir izlenim oluşuyor" diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU