Samsun Haber: Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez'in davetlisi olarak Samsun'a gelen Fildişi Sahili Ankara Büyükelçisi Yacouba Atta ve beraberindeki heyet, Borsan Grup yatırımlarını ziyaret ettikten sonra Haber Medya'da ağırlandı. Haber Medya'nın Borkonut Niş İş Merkezi içerisindeki yönetim ofislerini ve stüdyolarını gezen Büyükelçi Atta'nın ziyaretinde, Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şenocak, Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun, Haberaks TV Genel Yayın Koordinatörü Fatih Fatih Korkmaz, Haber Medya Haber Müdürü Onur Nurdemir de hazır bulundu.

YOĞUN FAALİYET İÇERİSİNDEYİZ

Ziyarette açıklamada bulunan Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, Borsan Grup olarak yaklaşık 10 yıldır Afrika'da yoğun bir faaliyet içerisinde bulunduklarını ifade ederek, "Şu anda Afrika'nın 22 ülkesinde çalışmalarımız devam ediyor. Afrika, en iyi pazarlarımızdan biri. Fildişi Sahili'nin bugün Ankara Büyükelçisini, müşteşarını ve idari ateşesini Borsan Grup olarak ağırladık. Daha önce de ağırlamış, grubumuzun Türkiye ve Samsun'daki yatırmlarını konuşmuştuk. Ben bundan 20 gün önce kendisini Ankara'da ziyaret etmiştim. Borsan Grup'un Samsun'daki fabrikalarını, faaliyet alanlarını ve neler yapıldığını gördü. İlişkilerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor" diye konuştu.

İLERİYE TAŞIYACAĞIZ

Borsan ürünlerinin Fildişi Sahili'nde büyük ilgi gördüğünü belirten Ölmez, "Sayın ateşe ile daha önce başlayan görüşmelerimizde, acaba Fildişi'nde mal satmanın ötesinde yatırım anlamında neler yapabiliriz diye konuştuk. Bu anlamda görüşmelerimiz devam ediyor. Fildişi Batı Afrika'nın en gelişmiş, en demokratik ülkelerinden biri. Enerji fazlası olan bir ülke olarak yatırım yapmaya elverişli bir ülke olduğunu tespit ettim. Halen üretim anlamında çok şeye ihtiyacı olan bir ülke. Oradaki fırsatları konuşuyoruz. Mayıs ayı içerisinde birlikte belirleyeceğimiz bir tarihte ülkelerine gideceğiz. Oradaki yöneticilerle, bürokratlarla, işadamları ile toplantılar yapacağız. Fildişi'nde neler yapabiliriz diye karar vereceğiz. Bu çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Fildişili dostalarımızın yakın ilgisini her zaman gördük. Bu yakınlığı ticari ilişkilerimizle beraber çok daha ilerilere taşıyacağımıza yürekten inanıyorum" şeklinde konuştu.

KAPILARIMIZ HER ZAMAN AÇIK

Ölmez'in davetinden ve Samsun'a gelmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Fildişi Sahili Ankara Büyükelçisi Yacouba Atta, "Bu güzel davet için teşekkür etmek istiyorum. İlk defa Samsun'a geliyorum. Samsun, benim beklentilerimin üzerinde bir yer. Gerçekten çok beğendim. İki ülke arasındaki ilişkiler iyi bir şekilde devam ediyor. İki ülkenin Cumhurbaşkanları, ilişkilerin daha güçlü olmasını istiyor. Bizler, sizinle iyi işler yapacağımızı düşünüyoruz. Ülkemizde sizin yapacağınız yatırımlar için, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha güçlü olması için elimizden gelen yardımı yapacağız. Sizlere kapılarımız her zaman açık olacak" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU