Samsun Türk Ocağı Başkanı Serkan Şen, Türk Tabipler Birliği'nin 'Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur' başlığıyla yayınladığı bildiriyi kınayarak, 'Türk Tabipler Birliği, Türk lafzını silsin ki insanımız ederlerini ve niteliklerini açıkça görebilsin' şeklinde açıklama yaptı.
Şen'in açıklamalarını değerlendiren Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan, herkesin kendi cenabına konuşması gerektiğini belirterek, 'Bir tek onlar mı Türk?' diye sordu.

Şen: Türk Tabipleri Birliği'nden 'Türk' lafını silin

HERKES AHKAM KESİYOR

'Onlar benim muhatabım değil, aynı çapta değiliz' diyen Başkan Erkan, Türk Ocağı'nın farklı bir alanda çalışma yaptığını, Türk Tabipler Birliği'nin ise bir meslek örgütü olduğunu kaydetti. Erkan, 'Ben 1996 yılında askerliğini Şırnak Silopi'de yapmış bir hekimim, ayrıca 1996 yılında Kuzey Irak operasyonuna katılmış ve bu konuda o ateşin içinde, terörle mücadelenin içinde yer almış biriyim. Bu kadar şehitlerin ve gazilerin arasında bize konuşmak düşmez. Ama herkesin ahkam kestiğini görüyorum, herkes hamaset dolu laflar ediyor. Türk Tabipler Birliği, politik bir örgüt değil. Türk Tabipler Birliği'nin çok net bir görev tanımı var, o da 'Hekimin hakkını, hukukunu, menfaatini korumak. Halkın sağlığını korumak.' Sağlık, savaştan en çok etkilenen faktörlerin başındadır, biz olaya böyle bakıyoruz. Şiddeti ve savaşı istemiyoruz, biz insanları yaşatmak için var olan meslek grubuyuz' şeklinde konuştu.

VATAN HAİNLİĞİNİN TA KENDİSİ

Meslek örgütü olarak toplumun gelecekte sağlığını etkileyecek hususlarla ilgili görüş bildirmek durumunda olduklarını dile getiren Erkan, bazı kişilerin niyet okumaya kalktığını ve bunun da politik bir davranış olduğunu söyledi. Başkan Erkan, 'Eğer bu ülkenin bekasıyla ilgili bir tespit olmuş olsa hepimiz elimizden geleni yaparız. Türk Tabipler Birliği her zaman savaşa karşı olmuştur, Myanmar, Suriye, Libya ve Irak'taki savaşa ve bütün savaşlara 'hayır' demiştir. Bir örgütü kötülemek, 'aman fırsatını bulduk, vatan hainliği, terörist' demek aslında vatan hainliğinin ta kendisidir. Çünkü bu yapı içinde vatanını, milletini seven, vatanı için her şeyi yapmaya hazır olan insanlar var. Hamaset içeren, kendisini bir şekilde ifade etmenin yolunu arayanlara da izin vermem. Ciddiye almam, gitsinler akılcı ve mantıklı açıklamalar yapsınlar, konuları karıştırmasınlar. Herkes kendi cenabında konuşsun. Adı 'Türk Ocağı' ama bir tek onlar mı Türk? Kendi görev tanımları neyse o alanlarla ilgili değerlendirme yapsınlar. Herkes kendi işine baksın' sözlerini kaydetti.

Zeynep Irmak ÖCAL