Kocaeli'de etkili olan soğuk ve yağışlı hava Kartepe ilçesini beyaz örtüye bürüdü. Kartepeli vatandaşların soğuk ve yağışlı havadan olumsuz etkilenmemesi için belediye ekipleri karla mücadele çalışmalarını 24 saat kesintisiz devam ediyor. Meteorolojiden gelen uyarıları dikkate alan Kartepe Belediyesi kar, tipi ve buzlanmaya karşı Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde karla mücadele konusunda 60 personeli ve 22 aracıyla hizmet veriyor.
Kar yağışı ile birlikte göreve başlayan Kartepe Belediyesi karla mücadele ekipleri özellikle ilçe içi ulaşımın sağlandığı ana arterler, köy yolları ve Kartepe Dağ Yolu'nda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile 24 saat koordineli bir çalışma gerçekleştiriyor. Ekipler, olası buzlanmaya karşı yollarda tuzlama çalışmalarında da bulunuyor.
Rakımın yüksek olduğu ve kar yağışından en çok etkilenen bölgelerde ekipler yolları açık tutuyor. Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Acısu yolu, Sultaniye, Örnekköy, İfraziye, Eşme Ahmediye, Avluburun, Uzuntarla geneli, Eşme, Maşukiye, Suadiye, Arslanbey, Karatepe, İbrikdere ve Ketenciler güzergahlarında tam donanımlı ekipmanları karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Ekiplerin sürekli teyakkuzda olduğunu belirten Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, 'Kar yağışı ile birlikte Kartepe'de bir hareketlilik yaşıyoruz. Ekiplerimizde ilk andan itibaren meteorolojiden gelen uyarılar çerçevesinde teyakkuza geçti. Yağışlarla birlikte sahaya inen ekiplerimiz karla mücadelesini doğaya karşı başarılı bir performans sergileyerek gerçekleştiriyor. Turizm açısından ilçede yaşanan canlılık da esnafımıza bereket getirerek yüzünü güldürdü' dedi.

Kartepe’de karla mücadele çalışmaları sürüyor