Afrin harekatıyla ilgili yapılan açıklama nedeniyle Türk Tabipler Birliği'nin 11 yöneticisi için gözaltı kararı verildi. Verilen kararı değerlendiren Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan, bu operasyonu Ergenekon ve Balyoz operasyonlarına benzetti. Türk Tabipler Birliği tarafından yapılan açıklamaların çarpıtıldığını savunan Erkan, bir tasfiye süreci yaşandığını kaydetti.

BU TUTUM ÇOK YANLIŞ

Türk Tabipler Birliği'yle ilgili sergilenen tutumun çok yanlış olduğunu kaydeden Başkan Erkan, 'Eğer karalama ve çarpıtma olmasaydı, açıklamanın içeriğine bakılacak olursa herkesin belki destek vereceği bir açıklama. Şu an Türkiye'nin sağlığıyla ilgilenen bir örgütü, tasfiye etmeye çalışıyorlar. Irk, dil, din gözetmeden herkese sağlık hizmeti vermek için yemin etmişiz. 6023 sayılı kanun da bize bir sorumluluk yüklüyor. Bu sorumluluk ise, 'Hekimin hakkını, hukukunu korumak ve halkın sağlığını korumak.' Dolayısıyla gelecekte toplumun sağlığını etkileyecek her konuyla ilgili görüş bildirmek zorundayız' şeklinde konuştu.

PKK, KARŞITLIĞIMIZI DİLE GETİRDİK

Terörle ilgili sürekli açıklama yaptıklarını ama bu açıklamaların çarpıtıldığını dile getiren Erkan, terörün her türlüsüne karşı olduklarını vurguladı. İnsanları yaşatmayı temel prensip almış bir meslek icra ettiklerini ifade eden Başkan Erkan, 'Böyle bir meslek örgütünün ölümle, şiddetle ya da savaşla anılması mümkün değil. Tüm bunlara rağmen ülkemizde 40 yıldır devam eden terör olayları ve bu terör olaylarının en baştaki müsebbibi PKK, karşıtlığımızı her platformda dile getirdik. Birileri, 'Bunlar terör sevicisi' diyorsa ya cahildir ya da sözlerimizi çarpıtıyordur. Gerçekten vatanına ve milletine bu kadar hizmet eden bir örgüte, bunu söyleyen kişi aslında vatan hainidir. PKK terörüne, Türkiye'de ve dünyada olan her türlü teröre, şiddete karşıyız. Bu konuda Türk Tabipler Birliği'nin de, Samsun Tabip Odası'nın da, hekimlerin de duruşu bellidir. Bu konuda herkesin netleşmesi ve aklının durulaşması gerekiyor' ifadelerini kullandı.

BU NASIL BİR KARALAMA KAMPANYASI?

'Bugün Türk Tabipler Birliği'ne yönelik yapılan operasyonun, Türkiye'nin yakın tarihinde yaşanmış olan Ergenekon ve Balyoz operasyonlarından bir farkı yok' diyen Başkan Erkan, Ergenekon ve Balyoz operasyonlarının bir hata olduğunu ve yıllar sonra 'Bunun arkasında FETÖ var' şeklinde açıklamalar yapıldığını hatırlattı. Erkan, 'Şimdi, aynı tarzda operasyonlar bu ülkeye hizmet eden bir örgüte yapılıyor. Türk Tabipler Birliği'nin yöneticilerine, 'terörist' muamelesi yapılıyor, bunu yapmaya kimsenin hakkı yok. O kişilerin işleri, adresleri ve yaptıkları işler belli. Eğer bir suçlama varsa, hukuk çerçevesinde cumhuriyet savcıları, bunu değerlendirir, ilgili kişileri çağırır ve ifade alır, gerekirse mahkemeye gönderir. Bu nasıl bir karalama kampanyası? Bu davranış tüm hekimleri itam altında bırakıyor. Bunu doğru bulmak, sessiz kalmak mümkün değil. Bu ülkeyi seven herkes bu olaya tepki gösteriyor. Türkiye'nin bekası tehlikedeyse, biz her türlü operasyonu destekliyoruz ama bu içeride yapılan operasyon nedir, bunu anlamış değiliz' diye konuştu.


Zeynep Irmak ÖCAL / ÖZEL HABER