Büyükşehir Belediyesi hizmet binalarının güneyinde, Atatürk Caddesi ve D-400 Karayolu'na cepheli 10 katlı Türk Hava Kurumu (THK) binasında, kamulaştırma işlemlerinin ardından, yıkım çalışmaları start aldı.
Adana Büyükşehir Belediyesi, bin 367 metrekare arsa üzerinde, 24 daire, 33 büro ve 29 dükkandan oluşan THK binasını kamulaştırma işlemlerini sonuçlandırdı. İş makineleriyle bina yıkımına geçilmeden önce geri dönüşüm ve hurda değeri taşıyan malzemelerin söküm işlerine başlandı. Bu nedenle binanın çevresinde güvenlik önlemleri alınıp, yaya yolları tel örgülü bariyerlerle geçişe kapatıldı. THK binasının yıkımıyla Adana Büyükşehir Belediyesi'nin yaklaşık 2 bin metrekare arsa kazanacağı belirtildi. Toplam 9 dönüm alanda Adana'ya kent meydanı kazandırmayı hedefleyen Adana Büyükşehir Belediyesi'nin THK binasının doğusundaki okul binası ve bahçesini de kamulaştırıp, projeye dahil etmek için çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.
Adana Büyükşehir Belediyesi Projeler Daire Başkanlığı bürokratları, yeni kent meydanı projesinin ulusal ölçekte düzenlenecek yarışma ile ortaya çıkarılması kararlaştırdı. Yabancı mimarların da katılımına açık olacak ödüllü proje yarışmasıyla, Adana'ya prestij kazandıracak yeni bir meydan düzenlemesinin hedeflendiği duyuruldu.

THY binası kent meydanı oluyor