TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta gözünü zirveye diken Altay, zorlu Şanlıurfaspor deplasmanına odaklandı. İzmir ekibi, kendisi gibi 36 puanı bulunan Güneydoğu temsilcisini yenerek zirve yarışını sürdürmeyi hedefliyor. Rakibiyle ilk yarıda evinde 1-1 berabere kalan siyah-beyazlılar, şampiyonluk yarışındaki rakibiyle sezon sonu olası puan eşitliğinde ikili averajda üstünlük kurmayı planlıyor.
Şanlıurfaspor deplasmanının kalan diğer 15 maç gibi çok zor olduğunu dile getiren Altay Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, '5 şampiyonluk adayından 2 tanesinin maçı dolayısıyla zor bir maç bizi bekliyor. Biz de antrenmanlarımızı ona göre yapıyoruz. Maçın öneminin farkında olarak çalışıyoruz. Diğer karşılaşmalar gibi bu da önemli bir maç' ifadelerini kullandı.
Önemli olanın sahadan 3 puanla ayrılmak olduğunu kaydeden Taşdemir, 'Kazandığımız takdirde büyük bir avantaj elde ediyoruz. En azından bir rakibimizle alakalı, sezon sonunda ikili averajlarda, genel averajlarda çok önemli olabilir. Bunları da göz ardı etmiyor değiliz' dedi.
Bir süredir sakatlığı devam eden İbrahim Akın'ın yavaş yavaş takımla birlikte antrenmanlara çıktığını da dile getiren Taşdemir, Murat Uluç'un da yavaş yavaş çalışmalara katıldığını söyledi.
Şimdiye kadar Şanlıurfaspor'la oynadığı 3 karşılaşmadan da beraberlikle ayrılan Altay, bu karşılaşmada galip gelebilirse üstünlüğü ele alacak.