İYİ Parti Aile ve Sosyal Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Şadan Saraç ve İYİ Parti Samsun teşkilatı üyesi kadınlar, İstanbul'daki bir hastanede 115 çocuğun gebe kaldığı veya doğum yaptığı skandalının ortaya çıkmasının ardından benzer bir durumun Samsun'da da yaşanıp yaşanmadığıyla ilgili araştırma yapılmasnı talep etti. Partililer, yazdıkları dilekçeleri Samsun'daki kamu hastanelerine gönderdi.

Dilekçede, 1 Ocak 2017-1 Ocak 2018 tarihleri arasında 12-15 ve 15-18 yaş arası kaç hamile çocuğun başvuruda bulunduğu soruldu.

İNFİAL YARATTI

Konuyla ilgili partili kadınlarla beraber açıklama yapan Saraç, İYİ Parti'nin kadınlara ve çocuklara yönelik şiddet ve her türlü istismara karşı ilkesel bir programa sahip olduğunu belirterek, "Adı geçen kamu hastanesi nezdinde sınırlı bir inceleme başlatılmış olması, kamu vicdanını tam anlamıyla rahatlatmıyor. Bu nedenle ülke genelinde infial uyandıran bu konunun Samsun genelinde hizmet veren tüm kamu hastaneleri açısından araştırılması, siyasi sorumluluğumuzun gereği" diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU