Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, ilçeye kazadırmaya söz verdiği 10 proje için çalışmalara başlandığını dile getirdi.

HAYATA GEÇİYOR

Başkan Şahin, 2017 yılı sonunda verdiği sözle Bafra Kent Ormanı, Engelli Koordinasyon Merkezi, engelli ulaşım aracı, Kırsal Kalkınma Merkezi, sanat kursları, kadınlar için sağlıklı yaşam etkinlikleri, Turizm Enformasyon Ofisi, Bilgi ve Teknoloji Evi, Cumhuriyet Meydanı'nın yenilenmesi, baskı beton yol ve kaldırım çalışmalarına başlanması, Bafra Belediyesi Meslek Edindirme Kursları, Emekli ve Yaşlılar Lokali için çalışmalara başlanacağını dile getirmişti. Verdiği tüm sözlerin arkasında olduğunu dile getiren Başkan Şahin, bu sözlerin hayata geçtiğine vurgu yaptı.

İMKANLAR SEFERBER

Başkan Şahin, Bafra İşletme Fakültesi inşaatı için tüm imkanların seferber edildiğini dile getirerek, sokak hayvanları için ilçenin belli yerlerine konulan mamamatiklerin ilçe halkının bir kez daha takdirini kazandığını ifade etti. Başkan Şahin, belediyeye bir adet sıkıştırmalı modern çöp kamyonu daha kazandırdıklarını da söyledi.

SAĞLIKLI YAŞAM ETKİNLİĞİ

Kadınlara yönelik önemli hizmetleri hayata geçirdiklerini dile getiren Başkan Şahin, "Sağlıklı yaşam etkinliğimiz, pazartesi, çarşamba ve cuma günleri gerçekleştiriliyor. Eğitimlerin uzmanlar tarafından verildiği etkinliğe gösterilen büyük ilgi bizi çok mutlu etti. Şu anda 350 kardeşimiz bu etkinliğe ücret ödemeden katılıyor" dedi.

BAMEK BAŞLADI

Bafra Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'na (BAMEK) kısa zaman gösterilen büüyk ilginin memnuniyet verici olduğunu kaydeden Başkan Şahin, "Kursiyerlerimiz çeşitli alanlarda iş bulma konusunda avantajlı olacak. Hatta kendi işlerini kurabilecek. İlk kursumuz, Yöresel gıda ürünleri yapımı alanında olacak. Bu kursumuzu Bafra Belediyesi, İŞ-KUR İlçe Müdürlüğü ve Milli Eğitim İlçe Müdürlüğümüz ile işbirliği içinde yapıyoruz. 54 gün sürecek kursta 15 kişi eğitim görecek" diye konuştu.

ENGELLİ KOORDİNASYON MERKEZİ AÇILIŞA HAZIR

Engelleri elbirliği ile aşmak için Bafra Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi'nin kısa süre sona açılacağını dile getiren Başkan Şahin, "Ayrıca, engelsiz Bafra için dost eller aracı da engelli vatandaşlarımıza hizmet edecek. Tekerlekli sandalye kullanıcılarına uygun olarak tasarlanan dost eller eracı Baframız'da yaşayan engelli vatandaşlarımızın sağlık, eğitim, kültür ve sanat etkinliklerine ulaşımında destek sağlayacak" şeklinde konuştu.

İKİ MERKEZ İNŞAATI BİTİYOR

İlçe turizminin gelişmesi için önemli adımlar attıklarını da belirten Başkan Şahin, "Bafra turizmde iddialıdır. İlçemize gelecek yerli ve yabancı turistlerin ihtiyaç duydukları her türlü bilgi ve belgeyi temin edebilecekleri ilk başvuru yeri olacak Bafra Belediyesi Turizm Enformasyon Ofisi açılıyor. Ayrıca, emekliler ve yaşlılarımızın faydalanacağı İkinci Bahar Lokali'ni de kuracağımızı açıklamıştık. Her iki projemizin de inşaatları hızla devam ediyor. Verdiğimiz tüm sözleri tutuyoruz" dedi.

ARALIKSIZ HİZMET ANLAYIŞI

Bafra Kent Ormanı, Bilgi ve Teknoloji Evi, baskı beton yol ve kaldırım çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğine dikkat çeken Başakn Şahin, "Bafra Kent Ormanı yaz aylarında vatandaşların hizmetine sunulacak. Bilgi ve Teknoloji Evi'nin ise kısa süre içerisinde tamamlanması bekleniyor. Cumhuriyet Meydanı yenileme çalışmaları tamamlandı Baskı beton ve kaldırım çalışmalarının Tekel Caddesi etabı ise bitmek üzere. Bafra Belediyesi Kırsal Kalkınma Merkezi binası tamamlandı. Kısa süre sonra hizmete girecek. Bafra Belediyesi Konservatuvarında ise 192 kişiye sanat kursları başladı" şeklinde konuştu.

İŞLETME FAKÜLTESİNE DESTEK

İlçeye yeni bir fakülte kazandırmanın gururunu yaşadıklarını belirten Başkan Şahin, şu ifadelere yer verdi: "Hayırsever Arslan ailesi tarafından yapımı sürdürülen İşletme Fakültesi inşaatı ise hızla devam ediyor. Bafra Belediyesi, ilçenin ikinci fakültesi olan İşletme Fakültesi inşaatı temelinin hafriyat işlerinden sonra zemin iyileştirme çalışmalarına da katkı veriyor. Bafra Belediyesi'nin destekleri ve İşadamı Akif Arslan ve eniştesi Saffet Arslan'ın aileleri adına yapımını üstlendikleri İşletme Fakültesi, en kısa zamanda tamamlanarak eğitim ve öğretime başlayacak."

Ümit CEYLAN