Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı nedeniyle birlik ve dayanışma gecesi düzenledi. İlkadım Belediyesi Derebahçe Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen geceye Samsun Valisi Osman Kaymak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Amasya Valisi Osman Varol, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, AK Parti Bayburt İl Başkanı Fatih Yumak, MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, MHP Bayburt İl Başkanı Bekir Kasap, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda Bayburtlu katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan program, Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Protokol konuşmalarının ardından da plaket töreni gerçekleşti.

ORDUMUZUN ARKASINDAYIZ

Programın açılış konuşmasını yapan Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hakan Tali, "1916 yılında Bayburt, Ruslar tarafından işgal edildiğinde biz dünyada yoktuk ama bizim atalarımız, kardeşlerimiz ve bacılarımız o süreci çok derinden yaşadı. Biz de o zulümleri dinleyerek büyüdük. O yüzden şu anda Afrin'deki Mehmetçiklerimize hak veriyoruz. Bayburtlular olarak sonuna kadar ordumuzun arkasındayız" ifadelerini kullandı.

PAHALI ARSADA YAŞIYORUZ

Bayburtluları oluşturdukları birlik ve beraberlik nedeniyle tebrik eden AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, "Ülkemizi yok etmeye çalışıyorlar ama bu birlik ve beraberlikle hepsinin üzerinden geleceğiz. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz, pahalı bir arsa üzerinde yaşıyoruz, bütün gözler üzerimizde. Ama biz beraber oldukça bu hainlerin üzerinden geleceğiz" dedi.

AFRİN'DE ÇOK İŞİMİZ VAR

Bir asırlık kurtuluş mücadelesini andıklarını söyleyen AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Bayburt'ta yaşanan mücadelenin Türkiye'nin kaderini değiştirdiğini belirtti. Kavcıoğlu, "Bugün de yaşadıklarımız bundan farklı değil. Birileri 'Afrin'de ne işimiz var?' diyor ama çok işimiz var. Türkiye'nin olmadığı yerlerde ne olduğunu düşünürsek Bosna Hersek bir örnek. Türkiye orada olsaydı oradaki kadınlarımız tecavüzlere maruz kalmayacaktı. Yüz yıl önce Bayburt'ta cereyan eden olayların aynılarını yapmaya devam etmesinler diye biz Afrin'deyiz. Barış için her zaman oralarda olacağız" diye konuştu.

VATAN SAVUNMASI DEVAM EDİYOR

Amasya Valisi Osman Varol, birlik ve beraberlik amacıyla yapılan buluşmaların çok önemli olduğunu belirterek, "Kurtuluş Savaşı'nda ve 1. Dünya Savaşı'nda Bayburt çok önemli bir sayfa. Memleketimizin her köşesinden insanın o destana eklediği sayfalar neticesinde bugün bir aradayız. Vatanımızı, milletimizi savunmaya devam ediyoruz" sözlerini kaydetti.

YENİ DESTANLAR YAZMALIYIZ

Türkiye'nin acı günlerden geçtiğini ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, "Yüreğimizde şehitlerimizin acısı var. Milli mücadelemizin başladığı Samsun'da bugün Bayburtumuz için bir araya gelmek çok önemli. Bütün hainlere ve düşmanlara rağmen en güzeli birlik ve beraberliğimiz. Destanlar yazan bir milletin evlatları olarak bize düşen yeni destanların yazılmasına vesile olmak. Biz, dünya barışı için de çok büyük bir çaba içerisindeyiz. Bugün burada bir arada olmamız, 1918'den ve 1919'dan kalan ruhun tezahürüdür" dedi.

SAMSUN İÇİN GAYRET EDECEĞİZ

Samsun Valisi Osman Kaymak ise Bayburtlu olmaktan onur duyduğunu belirterek, "Bizler yaşadığımız yerleri sevmek zorundayız. Doyduğumuz yer memleketimiz. Sizler de bence önce Samsunlu olmalısınız. Samsun'un gelişmesi, ekonomisi, eğitimi ve Samsunspor hepimizi ilgilendiriyor. Bu yüzden Samsun için gayret edeceğiz. Afrin'de çok büyük bir mücadele veriliyor. Şehitlerimiz geldiğinde bütün Samsunlular şehitlerine sahip çıktı. Meydanlar doluyor. Şehit cenazelerinde kalabalığın olması Amerika'yı korkutuyor. Milletimiz Afrin'e sahip çıkıyor. Bütün Samsunlulara sesleniyorum, şehidimiz olduğu zaman cenazesine gitmek sorumluluktur. İşin yoksa gideceksin çünkü o senin için ölüyor. Birlik ve beraberliğimizi göstereceğimiz en güzel alanlar şehit cenazelerimiz" şeklinde konuştu.

Zerrin SOMUNCU