ÖZEL ÇALIŞTIRDIK

Samsunspor'da geçmişte Gençlik Geliştirme Sorumlusu olarak görev yapan OMÜ Futbol Eğitmeni ve TFF Tudor ünvanlı antrenör eğitimcisi Fedayi Aksoy, Enes İslam İlkin'in ilk 11'in değişilmez isimlerinden birisi olmasıyla gurur duyduğunu söyledi. Aksoy, "2015 yılında Samsunspor'da görev yaparken, o dönemin U-16 Takımı Antrenörü Polat Canpolat'a, Enes İslam, Furkan Yıldırım ve Emir Koldere'yle özel olarak ilgilenmesini söylemiştim. Çünkü onlar gözbebeğimizdi. Ardından bu isimlerdeki gelişimleri gördük ve üçü de Milli takıma gitti. Sezon bitimine yakın Altınordu beni arayarak, oyuncuyu istedi" diye konuştu.

HAREKETE GEÇTİM

Aksoy, "Hemen harekete geçtim ve Başkan Erkurt Tutu'ya bu oyuncunun profesyonel yapılması gerektiğini söyledim. Ancak oyuncu için erken olduğunu söylediler. Oyuncuya teklifler artıyordu belki de gidecekti ki, 2 ay sonra Sportif Direktör Coşkun Zeren'le görüştük, Enes İslam, profesyonel yapıldı ve Samsunspor'da kaldı. Samsunspor altyapısında Enes gibi cevherler var yeter ki doğru planlamayla işlensinler. Görevi devrettiğim Besim Durmuş da iyi bir spor adamı ve doğru işler yapıyor. Doğru misyon ve vizyonla Samsunspor altyapısı yakın zamanda yeri Enes'ler çıkaracak ve Türk futbolunda söz sahibi hale gelinecektir" dedi.

ISRARCI DAVRANDIK...

Dönemin U-16 Takımı Antrenörü Polat Canpolat da, Fedayi Aksoy'un ısrarcı davranmasıyla Enes İslam İlkin'in profesyonel yapıldığı belirterek, "Ellerimizde büyüyen bir oyuncunun bu noktalara gelmesi bizleri mutlu ediyor" dedi.