2010 yılında 16 tramvay ve 16 kilometrelik Üniversite-Gar arasında hafif raylı sistem ile hizmet vermeye başlayan SAMULAŞ günümüzde 8 adet yerli üretim tramvayın da içinde bulunduğu 29 hafif raylı sistem aracı ile yaklaşık 30 kilometrelik Üniversite-Tekkeköy raylı sistem hattı ile Samsun halkına hizmet veriyor.

SAMULAŞ, 100 BİNİN ÜZERİNDE KİŞİ TAŞIYOR

Karadeniz Bölgesi'nin nüfus, eğitim, sağlık, sanayi, ticaret, ulaşım ve ekonomi açısından en gelişmiş ve en büyük şehri olan Samsun'da gelişen ve değişen şehircilik anlayışına uyumlu olarak halka daha güvenli, konforlu ve modern bir ulaşım hizmeti sunmayı görev edinen SAMULAŞ, bu doğrultuda çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. SAMULAŞ hem raylı sistem araçlarıyla hem de ring ve ekspres otobüsleriyle hafta içi her gün 100 binin üzerinde vatandaşa hizmet veriyor.

29 ARAÇTAN OLUŞAN RAYLI SİSTEM FİLOSU

SAMULAŞ'ın Samsun halkına verdiği hizmetler ile ilgili bilgi veren Operasyon Müdür Sevilay Germi Telci, 'Şuan ülkemizde 12 şehirde hafif raylı sistem işletmesi bulunuyor. Biz hizmetimizin 8'inci yılını tamamlarken bazı şehirler yeni yeni raylı sistem proje çalışmaları yürütmeye başlıyor. 29 araçtan oluşan raylı sistem filomuz ile hizmetlerimize 06,15 itibariyle Tekkeköy ve Üniversite İstasyonlarından başlıyoruz. Sabah ve akşam yoğun saatlerde 4 ila 5 dakika aralıklarla raylı sistem hizmeti verirken hafta içi günlerde çoğunlukla 65 binin üzerinde yolcuya hizmet veriyoruz' dedi.

5 EKSPRES, 17 RİNG HATTI HİZMET VERİYOR

Samsun Büyükşehir Belediyesi adına Samsun kent içerisinde ulaşım hizmetlerini yerine getirdiklerini dile getiren Operasyon Müdürü Telci, '2018 yılı itibariyle filomuzda bulunan 91 otobüs ile raylı sistem hattının yanı sıra lastik tekerlekli araçlarımız ile de ring ve ekspres hizmeti veriyoruz. Ekspres hatlarımızın planlamasını konut-hastane, konut-okul, konut-iş odaklı olarak yapıyor ve vatandaşlarımıza bu doğrultuda hizmet veriyoruz. Şu an SAMULAŞ tarafından halkımıza hizmet veren 5 adet ekspres 17 adet ring hattımız bulunuyor. Ekspres otobüslerimiz hizmet noktalarına göre yoğun saatlerde 8 ila 15 dakika aralıklarla hizmet veriyor. Ekspres ve ring araçlarımız ile günlük olarak yaklaşık 20 bin yolcuya hizmet veriyoruz' diye konuştu.